Followers

Friday, December 31, 2010

~ ciput yg dicedut2~

ciput cedut...iyer.sebutn yg ala2 manje tuk siput sedut...ciput yg sedp dimakan..tmbh ag bile dimasak lemak..fuhh...terbaekk beb..lalala...tibe2 lapar plak..:-)


aku suh ayah beli ciput...da lame2 sgt dah aku suh beli..tp ayah kate nt dulu..bab skg ciput dah mahal...tak mcm dulu..sebungkus singgit jer..sekg ni sebgkus smp rm8...ishh..ishh..ishh..mahal nyer...


pg2 aku bgun tydo, tgk bungkusn tas meja dapur..bukn hadiah kay..tp 3 bungkus ciput cedut...yeahh!!!! suke nyer..yelah..nk lik uitm dah..so tercapai gak lah hasrat aku nk mkn...


tapi mkn ciput ni mmg sedp..tang nk ketuk ekor nyer tu lah yg mls..tyme kecik dulu..ktowg adek beradek tukg makn jer..sume ibu n ayah wat..dah beso2 nie, aku b'bkti lah plak..soooo...tibe lah mase nye....ketuk ekor ciput cedut.....(ciput cedut der ekor ker???..tak kisah lah..huhuhu)


tgh aku khusyuk menghentak ekor nye..(ayat nk gns jer)..aku menjerit.."ibu!!!! ciput nie keluar besen"..ibu pon kate" tolak lah die ngan pisau tu"..aku ape ag...ade aktiviti smpingn plak..menghentak ciput cedut...sambil menolak seekor dua masuk ke dlm besen sehingga mati lemas..

sonok gak...yelah...tyme kecik dulu..sume ibu ayah wat..hentak ekor ciput..msk ciput..smp lah menyedut ciput..sume keje ayah..ktowg tros ngap jer..lalala...

cubaan melari kn diri...GAGAL!!!

ciput cedut pnjat ?????


bila dah setel hentak menghentak ekor ciput..aku pon bersiap sedia...nk g mane?? ari ni ari ke-3 aku belajar kete..so ibu lah amek alih kemas dapur..:-)...

BFK401
aku mcm tak caya je aku nk amek lesen kete..yelah..aku dikelilingi owg yg der lesen..tu lah punce nyer aku mls nk amek lesen..tp bile pk2 lik, smp bile ak nk hrp kn owg len kan?? ag pon aku dah nk prktikal...lau betol der rezeki aku jd wartwan 1 ari nt (amin)..cam ne aku nk g ke lokasi kejadian???hahahahaha...


so aku pon decide amek gak lesen kete...hope aku dpt lalui nyer dgn tenang..amin...abg jpj...bg saya lulus yer..:-p

Thursday, December 30, 2010

~ MALAYSIA BOLEH!!! ~

skg nie mst sedg hangat psl skuad bola sepak MALAYSIA..yelah, meng PIALA AFF2010...BANGGA wei..hehehe...aku ni nk kate fanatik sgt tu tak lah..tapi lau skuad negara lwn aku mesti tgk..tgk kat tv je lah..tu pon dah cukup tnd sokongan aku kat mereka..hehe...


final piala AFF aku tgk kat umah jer..ngn ibu n ayah..berbekal kan jeritan yg kuat, agak puas ati lah bab skuad kite mng gak..hehehe..


tak tau sejak bile aku minat bola nie..dulu lau tgk pon, tgk pemain nyer jer..mane yg ensem, team tu lah aku minat..skg nie aku minat team MALAYSIA...betol..series nie..hehehe...


even dowg kalah or meng, aku ttp sokong dowg..bukn macm setgh pihak tu..bile kalah jer, kutuk abis2..bile dah mng, puji melambung setggi2 mungkin...pastu tak larat nk sambut..hehe..


pape pon..tahniah tuk SKUAD BOLA SEPAK kite...


yeah !!!..skaud bola sepak NEGARA..
aku suka AMIRUL HADI(21)..SHAHRUL (9) pon aku suke...
FAHMI(22) cute sgt...suke...
MUSLIM(24) !!! cute..hehehe..
SAFIQ RAHIM (8)..best gak...
ASRARUDDIN(4)..owg kuala sel..huhu..
AMAR(12)..muka mcm artis...
SAFEE SALI(10)..byk gol..
FADLI(27)...n MAHALI(18)...
tak lupe..KUNALAN(10)..1MALAYSIA..
GO GO MALAYSIA !!!!

berBANGGA kah beliau???
tahniah RAJAGOBAL...

bile pk2 balik, aku bercite2 nk jd wartwan sukan..ag best kot..leh g mane2 cover story..best kan?? hehehe..insyaAllah..semoga impian ku menjadi nyata...aminn.....(leh tgkp pic ngn amirul hadi)...:-)


nota kaki:- tahniah buat mereka !!! MALAYSIA BOLEH !!!

Wednesday, December 29, 2010

~ gen kuning meragam ~

nk dipendekkn cite..ptg tu aku, ibu n ayah nk g atm bank islam..nk setel kn yuran aku..ntah nape ari tu aku gatal tak nk bwk hp..hehehe...yelah, bf bz keje disiang ari...so tak de sape nk kol n msg..so aku mls lah nk bwk...bile dah jadi bende ni, nyesal lah plak tak bwk hp..

tyme nk lik..ayah stat2 kete..aduhhh!!!! kete tah leh stat plak..lame lah nk tggu mekanik nyer..dari muke aku comey.teros comot lah jadi nyer..hehehe...



ni lah muka aku tyme nk tggu abg pomen tu..
tyme ni ok ag lah..
pas2....punya lah comot..hehehe..


mujur abg2 pomen sume muda2..hahaha...sejuk amte aku memandang...tp kepenatan aku tak dpt dibendung..smp ibu kate" senyum lah skit ngah,,burok beno rupe ngah masam"..then aku senyum lah skit..nk sedap kn ati.....


agak2 kete dah leh stat, ayah pon ajak g SATAY HUT..ala, satay yg beso2 tu..makin 5 cucuk sowg pon dah kenyang( bg aku la)..xtau lah lau ade yg larat mkn byk2..hehehe..


dah dapat satay..kepala terbyg kn umah jer..nk bedal satay..huhuhu..tp..GEN KUNING wat prangai balik..so aku ibu n ayah lik umah ngn abg pomen.hehehe..i like...


abg pomen bwk laju...sgt2...die tak tau ke aku belom kawin??? hehehe....


smp je umah..dah setel2 kan keje umah.ape lagi...SERANGGGG!!!!!
 amek kau...montel2 satay nyer..syg nk mkn...sebab comey sgt..hahaha...






ni lah satay2 nyer...kecik beso tak?? hehehe...puas makn wei..
sila lah ke SATAY HUT, TG KARANG SDE...
siap promote ag tau..huhuhu.

p/s:- lau waitress/ waiter dtg amek order, oder lah teros bape byk kowg nk..bab order tuk kali ke 2 mmg payah nk di layan (ramai sgt wei)..tak meng tgn dowg nk layan...
pastu...satay ayam je di jual..daging tak dak..mungkin nk mask lame kot..hehe..mandai je aku wat andaian sendiri..
maskn ala carte lain pon ader...
waktu operasi :- 4.30ptg- 2pg

Tuesday, December 28, 2010

~ back to school ~

sonok !!!! sebab aku dpt shopping brg2 tuk masuk u..n pling best skg nie kene beli double..bab tuk aku n adek aku..hehehe..sape yg jdi mangsa?? tentu lah kakak keSYGan aku..(ngah betol2 syg kat long)..hehehehe..

so set date, long pon balik..aku menanti dgn penuh debar..mklum lah..nk abih kn wit owg..ayat kene power beb..huhuhu..takpe...bukn owg len...bak kate pepatah, air dicincang takkn putus..kan???

sehari b4 long (pggln tuk kakak) aku smp umah, aku dah berpk2 nk pakai baju ape..hahaha...poyo jer..mcm lah jauh sgt nk g..tesco jer pon...tak smp 10 minit dah smp....

b4 g tesco aku g beli shawl..huhuhu..lawa2..aku suke..kaler2 plak tu..rambang mate aku nk pilih yg mane satu...tapi aku tahan nafsu aku yg membuak2 nie..beli 3 helai jer..cukup la..(wat mse skg)..next tyme nk beli byk2 ag...huhuhu...

hehehe..rambang mata wei...


selesai bab shawl..mase yg ditggu telah tibe..hehehe...g tesco beli brg2 n makanan...
best sgt tgk troli penuh..best gak bab bukn aku yg kuwa kn wit..hehehe...
TQ LONG...we lurve U..


owg dah nk belanje..
tolong tolak troli je lah..
hehehehe....

ni baru sebahagian...best kan??
sume double...
tuk NGAH n ADEK..:-)

alah...masam plak muka long nie..mau tak..
wit byk abih..hehehe..
tuk adek2 nyer juga....


kuwa jer dr tesco...aku gatal nk beli brg ag..hehehe..so aku beli inner..baru igt esok nyer nk g kenduri kawin..so??
HASIL NYER??? lihat lah bawh..hehehe...

berjaya!!!

nota kaki:- TQ so much to my sys...JASA MU AKAN KAMI KENANG SMP BILE2...
(tggu ngah keje plak kay..insyaAllah..der balasan tuk anda..hehehe)

~ kenduri aku ??? ~

ermmm...aku suke g kenduri..n semestinyer kenduri kawin..sebab?? dgn harapan aku akan dpt berkat pegantin tuk nek pelamin plak..hehehe...gatal...iera sudah gatal !!!! sshh...jgn bising2..nt owg dgr..lalala..


aku SUKA g kenduri kawin sebab???

  • dapat MAKAN..(tu pntg kay)
  • dpt tgk pengantin..termsuk lah pelamin..hehehe...
  • dpt cuci2 mate..hehehe..(gatal sudah!!)

my best fren's wedding..dayah n husband...

kazen aku kawin...(aku mmg suke ikot tema)
mcm hantaran aku lah plak...hehehe

kazen aku kawin ag...
yg 2 beradek ni bile ag?? hehehe

temerloh...kazen belah ayah kawin..heheh
best!!!!

kapten FnB...Nasarul n kak yan...

bab tu lah aku suke g kenduri..best kan?? leh posing2 ngalah kn pengantin..hehehe...

nota kaki :- asek aku je g kenduri owg...bile owg nk dtg kenduri aku plak..
tttteeeetttt...hehehe....

Monday, December 27, 2010

~ emok yg GEMOK ~

HIJJAZ WAFI n NURAISYAH MIRZA

ni lah name dua kanak2 yg aku syg...EMOK syg mereka...dowg nie anak kepada kazen aku...ikot dr cite sejarah ibu n ayah aku..kazen aku yg bernama NATRAH nie...rapat sgt ngn ayah aku...no wonder lah smp skg kami rapat...skg die dah de 2 anak...sowg laki n sowg pompuan....

anak2 die pggl aku EMOK...sebab?? aku pon tak tau..mgkin sebab ant aku n adek beradek yg len, aku pling gemok kot..so smp skg lah aku dipggl emok...tp tak lah sume owg pggl aku emok..owg yg rapat2 ngn aku jer..hehehe....hijjaz n aisyah pon pggl aku emok...nmpk manje tak?? hahaha....

lau dowg dtg umah aku, aku mmg lah hepi2 sgt...yelah..kat umah aku ni tak de budk kecik..bile dowg dtg...riuh 1 rumah..sib bek ber2 jer..lau lebih?? mau roboh umah atok (pgglan mereka kat ayah aku)..dowg pggl ibu aku nenda@ninda..huhuhu...

aku mmg suke tgkap pic dowg..or rekod video ape yg dowg wat..mcm2...video yg paling aku suke?? mesti lah tyme hijjaz lompat kat katil aku smp patah..hahaha..kelako...

so, nak share pic's n video mereka ngn kowg....

video

hahaha.....lau tgk vid ni ulang2 pon mesti gelak..kelako lah hijjaz nie....dah lah wat katil patah..siap cover line ag...tu yg tak tahan tu...LURVE...

tros kn ngan pic2 MEREKA....

emok n hijjaz

paksu n aisyah

penuh mukanyer..hehehe

kenangan waktu keje dulu...

hepi besday adek....

adek beradek...

kek aisyah..
dimane ade atok n nenda..disitu ade die..

yeah!!!!

nyenyak nyer...


n dowg juga rapat ngn bf aku...leh msuk dlm sejrh lah..bab b4 ni, ngn bf2 aku yg lepas, lau dgr bunyi kete pon dah jerit..ngn yg skg nie, siap leh duk atas riba ag..hehehe...lihat lah kemesraan mereka...

paksu n aisyah

dowg buli adek !!!!

duk atas riba ag tau...hehehe...syg kat mereka sgt2...

video


tgk lah video nie..aisyah manje ngn KAMU..hehehe..i like !!!!

Thursday, December 23, 2010

~ MULA nya di sini ~

KAMU


tuk kesan yg lebih menarik...sile bace dari bwah ke atas yer..huhuhu..
bile bace balik2 status2 kat fb nie...senyum sowg2 jer..
tak sgka KAMU yang aku reka kat status fb tu, sebenar nyer WUJUD...
KAMU = JASRUL AMIR....











dah bace?? so sape KAMU?? adakah KAMU?? iyer...KAMU lah !!!!


nota kaki:- sgt menyayangi KAMU.....:-)

~ ALLAH selamat kan kamu ~

ALLAH selamat kan kamu...
ALLAH selamat kan kamu...
ALLAH selamat kan MAHIRAH ZAKARIA...
ALLAH selamat kan KAMU...
(tuk kesan yg lebih menarik, sile nyanyi mcm dlm filem P.Ramlee tu yer..) hehehe....

tiap2 tahun family aku akan beli kek tu besday sape2 dlm famili aku...
  • ayah 3 sept
  • ibu 5 oct
  • abg 11 mei
  • kakak 11 dec
  • aku 25 oct
  • adek 22 july
TAHUN 2008

kek disponsor oleh staf
DE PALMA HOTEL, KUALA SELANGOR
besday gurl's n boy...
(pjg nyer rmbut aku??? )

tyme sambut besday ni lah 1st tyme aku rase kene baling telor...sedih..tapi sronok..
hahaha....balik umah, abih kete bau telur..mane tak nyer...besday gurl's nek kete yg same..memg berganding tenaga lah bau telur tu..hahaha....


diri dari kiri:- nas, muru, AKU, mizi, wan, amin
duduk dari kiri:- eja n kakak azura
ni lah FnB team yg plan wat celebrate besday ktowg tu...
TQ SO MUCH !!!!

TAHUN 2009

kek 2009.....
sume ni kenangan...tak nk cite lebey2..hehehe....


 TAHUN 2010

1st tyme celebrate ngn KAMU n kawan2 KAMU...mmg fun abis...tak dpt nk luah ngn kate2...bab kene baling tepung...huhuhu...tak sgka tepung yg aku beli, akan di baling kat aku...TEPUNG MAKAN TUAN...haha...wujud ker pepatah cam tu....

cup cakes....TQ to FAFA n AIN...
with FAFA n AIN...
tq bab sponsor cup cakes aku n izaini..hehehe
SOK SEK SOK SEK BESDAY 2010
  • ptut lah B beriya nk jumpe aku ahad tu..owh..ni plak kowg yer..huhuhu..pape pon..BEST!!! walaupon...hahaha..(bia aku n KAMU je tau)
  • aku n B lepak lame kat ampang point, bab besday boy telah melarikn diri ke shah alam..dgn alasan nk stdy...huhuhu...jenuh ktowg plan nk ke sane plak....
  • dah siap2 nk g s.alam...baru igt nk bwk gurl izaini...Azie...pastu amek lah die..mase tu, br aku tau bile fafa marah cm ner..nk kuwa lah urat2 sume..hahaha..besa lah..public transport..lembab cam ciput cedut..hahaha..
  • then, dah smp s.alam...singgh plaza alm sntral plak..aku n azie beli tepung...ulang yer...AKU n azie...huhu
  • so ktwog pon g lah ke tmp yg ditetap kan...kedai minum dkt ngn tasik shah alam..ape tah name nyer..lupe dah..
  • TAAADDAAA....dowg bukak kotak kek...TERKEJUT aku bab tgk ade name aku tas cupcakes tu...hehehe..(terkejut tau !!)
  • TQ SGT2 kat dowg....dowg yg dimaksudkan ialah.....
kayu, ain, boy, ameer, B, aku n fafa..
KOWG mmg FUN !!!!!

yg diraikan...hehehe..
IERA n IZAINI...
(tyme ni aku TERpegang tgn die kay) :p
tu lah ant besday yg jd kenangan dlm hidup aku..hehehe...sronok..
kdg2 bukn besday aku pon, aku kene simbah air anggur gak...tak caya??? 

perhati kan seluar aku....dah lah kaler...ermmm..
tak tau nk ckp dah..hehehe....

p/s:- TQ tuk sume yg terlibat..
ADA UBI ADA BATAS...hehehe.....:-)

~ telor 3 RASA ~

baiklah...skg nie, aku nk jd chef...CHEF Iera..hahaha....

baik lah..bahan2 yg diperlukan ialah....

  1. ikan bilis...jg2 nt tulg nyer tercucuk jari..
  2. cili api @ cili padi @ cili pape yg pedas...
  3. bawang yg dihiris..(xtebal,xnipis)
  4. telur...(tp nape telur tu kat luar??)

bahan terakhir...kicap...TAMIN yer...best !!!
campak jer sume bahan2 tu dlm kuali....yg pasti, pecah kn telur dulu yer...jgn masuk kn sebijik mcm tu..tpi tak tau lah lau kowg suke mkn kulit telo...hahaha....


ni lah hasil nyer.....

SELAMAT MENCUBA ........


p/s:- ni lah lauk aku tyme duk umah..lau tak de selera nk mkn...wat bende nie..kompom selera bertambah2..hahaha.....
telur 3 rase sebab??? masin kerana kicap, pedas kerana cili..n ...nk lau lg 1 rase?? CUBE lah...:-)