Followers

Sunday, March 20, 2011

~ iera JONGANG??? ~

assalamualaikum wbt....ape??? iera jongang?? betollll...percaya lah...nt mesti owg kate, tgk dlm pic tak nmpk pon jongang nyer...lalalala...betol lah..aku tak jongang..hahaha...

tapi nape tajuk n3 aku mcm tu?? sebab...dah byk kali owg pggl aku halimah jongang...ermmmm...same ker?? TAK LANGSUNG kot...:)))

nape tibe2 aku igt bende nie?? bab ari 2 aku g National Library ngn kwn aku...DEQ NOR (tulih name skit...baru lah hot...) pastu die der tgk pic aku tyme aku keje kat de palma dulu.....

iera:- (tgh tgk2 pic's kat de palma...mklum lah...imbas kembali kenangan)

deq nor:- iera, tgk2...pegi balik kat pic tadi tu....atas2.....(sambil jari tunjuk ke skrin lappy aku)

iera:- yg mane?? yg nie ker??

deq nor:- eee...muka ko mcm anak artis...(tak sempat nk abih ckp)

iera:- anak aznah hamid???

deq nor:- iyer ker?? yg anak die berlakon HALIMAH JONGANG tu kan??

iera:- (berbasi2 je aku ckp)..ermm....yelah tu.....

deq nor:- eeee....muka ko same lah mcm halimah jongang....hahahhahah....(suke sgt ek??)

iera:- errmm...ko owg yg ke bape ntah ckp.....(dlm kepala berpk2...iyer ker?? same ker?? )

nak tau pic ape yg deq nor maksud kan?? tgk bwh ek......

iyer...pic ni lah yg deq nor kate muka aku mcm
HALIMAH JONGANG!!!!

same ke?? tak kan???
:))
 ok2...cukup..adakah anda sedg gelak??? jgn!!!! saya malu..
lau tak gelak..teros kn bace...ngeh3...

ok lah...kes owg kate muka aku mcm halimah ni, bukn lah isu baru yer kwn2...hahahahaha....
sejak cite halimah jongang ni kuwa kat astro, teros saya glamer..lalala...jgn jeles.....
(w/pun tak same pon..)

KISAH 1


pas je cite halimah jongang tu kuwa kat tb...tros kwn (ehem...ehem..)aku kol....

si dia:- hehehehe....tgk tak halimah jongang???

si aku:- tgk....nape gelak2 nie???

si dia:- tak lah...sepupu cakp muka awak mcm HALIMAH JONGANG....

si aku:- erkkk???

KISAH 2


aku g ikot kwn aku lik kg die...jln2 kg..tayang muka..hahaha...

si aku:- g mane tadi?

si dia:- g kat jiran tu....hahahahaha...lawak lah...

si aku:- nape plak???

si dia:- tak lah..dowg tny, aku kwn ngn pelakon HALIMAH JONGANG ker?? tgk live lawa lah....

si aku:- erkkk???

KISAH 3


tyme aku nk amek lesen 2 bulan lepas....ade kenal ngn sowg akak nie....tgh best2 sembang, tibe2 die ubah topik...

si akak:- mira..(pgglan die tuk aku)...

si aku:- iyer kak...naper??

si akak:- muka ko mcm HALIMAH JONGANG kan??

si aku:- erkkk??? nape pggl halimah jongang?? name die kan SHEERA ISKANDAR?

si akak:- mana akak tau name die..yg akak tau die pelakon halimah jongang...

si aku:- (gelak2 jer)..same ker??

si akak:- same lah...mcm HALIMAH JONGANG versi pakai tudung...hehehe.....

si aku:- errkkk???

tu lah antara kisah2 nyer..nak cite ag, tapi mcm byk sgt jer....cukup2 lah tu ek??
hehehe.....nt byk2 kowg busan plak.....

n ni last..betol2...pas nie aku abih kn n3 nie..hehhee.....

kowg tau kn pasal HALIMAH JONGANG ni gaduh ngn penerbit cite tu??
n penerbit tu nk saman lah..ape lah...mls aku nk amek tau..hehehe...

then, ade lah classmate aku nie ckp...pas ni mesti penerbit tu dtg kat fac masscom..aku tny nape?? dgn slumber nyer die jwb, yelah..nk cari ganti pelakon HALIMAH JONGANG....

aku mase tu mcm blur2...iyer ker?? die nk wat audition ker??

tros kwn aku ckp...KO LAH !!!!!!


tu lah kisah yer...so tgk lah pic nie..aku rase pic kat bawah nie lah yg memulakn segala nyer....


ramai owg komen pic nie kate aku mcm pelakon
HALIMAH JONGANG.....

dari friendster, myspace, tagged...
smp lah ke facebook....
komen same yg aku terima...

sejak tu, pic2 kau yg len pon der owg komen aku mcm
HALIMAH JONGANG
sekian :))
tq bab sabar membaca ....

2 comments:

  1. eh..same..hahah..tahniah kerana sama..hehehe..

    ReplyDelete
  2. amin...iyer ke same?? hehe..tang mane yg same???

    ReplyDelete

Komen anda dihargai.