Followers

Saturday, April 9, 2011

~ IBU tak nak umah BESAR ~

Assalamualaikum.....

dah lame sangat tak mengHapdate blog ni...aku sangat sibuk...maklumlah...tak de final exam, tapi keje sangat lah banyak...magazine kelas SASARAN pon tak selesai lagi...semoga semua nya berjalan dengan lancar...amin....

minggu lepas, aku ade trip...

trip g mane?? g pahang....tak jauh sangat..temerloh jer...kami stay kat Homestay Desa Murni....
homestay tu sangat best..BESSSAAAARRRRRRRRRRR sangat....macam rumah AF lah..hehehe
boleh di panggil banglo lah rumah tu....3 tingkat...atas sekali rumah anak tuan punya homestay..dah kawin yer...harap maklum..huhuhu....

nak tgk rumah nyer??? seperti biasa....BAWAH!!

setiap tingkat ade bende nie...
aduh....nak tido pon tak senang....
sayang nak tinggalkan bende nie....hehehe....

iyer..ini ialah dapur...bukan ruang tamu..



ni lagi satu tempat yang aku teruja..
rasa dah masuk tak nak keluar...
best sangat.....

ish...beso sgt nie...


bilik....
setiap bilik leh muat 5 owg...
nak lebih pon leh lah..
beso sgt...

ruang di bahagian atas....

ruang makan di bahagian atas...
tgk kerusi merah tu..teringat gelegat kawan2...
duk atas kerusi...sambil pandang atas..dan sampai kan ucapan kat family..
berangan dalam AF lah konon...hahahaha..
lawok lah kome nie....

tangga naik penthouse..
umah anak tuan rumah...
hep..hep...tak mo naik...

jom turun bawah....

dapur di tingakt atas....

bergaya di depan rumah...
huhuhu...

dapur bawah...

ish..ish..ish..beso kan rumah tu...aku betol2 teruja....
bila tengok rumah tu, aku teringat ibu...

ibu,
ngah pernah cakap , ibu doakan ngah kerja jadi wartawan er...bab nanti ngah nak beli umah besar tuk ibu  dan ayah....ape ibu jawab??? ibu tak mau rumah BESAR2...ibu tak larat nak kemas rumah nanti...lagipon ibu takut duk rumah BESAR...rumah besar ade hantu....hahahahha...lawak lah ibu nie.....

ayah plak cakap, ngah tak payah beli rumah BESAR...nanti jenuh nak bayar duit elektrik...mane tempat yang ade lampu, semua ibu kamu nak pasang...ibu bukan leh duk tempat gelap...

hehehe...macam2 lah ibu n ayah nie....

aku plak?? betol gak..tapi itu impian aku...nak senang kan IBU dan AYAH...
INSYAALLAH....doa kan aku.......

TQ :))

3 comments:

  1. besa gile rumah ni!!!
    rumah sape ???

    ReplyDelete
  2. nelly:- tu lah...lawa sangat!!!

    gadis:- homestay dekat temerloh...

    ReplyDelete

Komen anda dihargai.