Followers

Thursday, January 27, 2011

~ tak pasti ~

tak tau nk tulih ape..
byk bende nk story ngn kowg...
tapi aku rushing nk lik uitm nie..
so nt2 aku update blog aku ni byk2 kay..
 jgn lupe bc tau...SEBAB....

de cite GEMBIRA nk share ngn kowg..
de cite SEDIH nk share ngn kowg..
de cite KECIL HATI nk cite ngn kowg..
huhuhu..

pendek kate, kowg tggu ek..
aku nk siap2 lik uitm nie...
balik uitm, mls nk bwk lappy bab nt nk lik umah...

BYE....TAKE CARE...

Monday, January 24, 2011

~ lurve HIM ~

sronok..sronok...
baru pas on call ngn bf...
die baru lik keje...ermmm...cian..
keje smp lewat pagi..
kumpul wit yer syg ku..
hehehehe...





my lurve...


Sunday, January 23, 2011

~ bape no tel TELEDERA ?? ~

ermm...aku suke bergambar..iyer!!! tu tak dpt dinafikan....
n aku rse aku tak de mslh ngn bende tu..begitu juga ngn owg sekeliling aku..
tapi tak tau lah lau ade yg tak suke...SORI...

tapi ape kah kene  mengena nya ngn tajuk entri aku??
aku nk bitaw perihal bf aku ni yg selalu menyakat aku bile aku nk bergambar..
ermmm..die dengki...sebab??
bab lau aku tangkap pic,aku akan tangkap pic aku sowg jer..
aku tak tgkp pic ngn die..
lau ngn die pon mesti ade jer yg tak cukup sifat...
seperti....tak nmpk mate...hidung separuh...tengkorak kepala tak lengkap..
n sewaktu dgn nya...
so nk tau ape di wat kat aku bile nmpk aku nk stat aktiviti amek gambar???

BUKTI2 AKU DIDERA....:-)

majuk...b men2 lah...

tak mau kwn..hehe...

aduh...mau penyek hidung aku lau ari2 mcm nie...

SAKIT !!!!
nota kaki:- TOLONG LAH SAYA !!!!!

Saturday, January 22, 2011

~ membeli dan membelah ~

hahaha....beli belah..sgt2 lah best...:-)
TQ KAMU....lurve u so much...

mggu ni g jalan....dari IOI mall...ke ampang park..then g sunway pyramid..
smp B berkata " kite ni asek g pyramid jer..."
mane tak nyer..dah g tmp len, tapi still nk g pyramid gak..
syg pon menjawab" ish...harus lah..tu kn tmp 1st date kite"...die tros diam membisu tanpa m'reply sms saya itu...SEBAB??? bukan sebab rase berslh...tp sebb die dah tydo..hahaha..

so bese lah..jalan2...cuci2 mata...beli n belah..:-)

LURVE him so much....

ermmm...B yg suke try2 baju..
aku yg jd mangsa menunggu...
hehehe....
pantun 2 kerat....

?????? tiada pape yg berlaku...
PERCAYA LAH.....hehehe

AKU n KAMU...

nape aku sowg??
bab b aku tgh try baju..
try..try..try...n try....

p/s:- sgt best bile bersama KAMU....

Wednesday, January 19, 2011

~ semakin hampir ~

28 feb 2011...
aku kene g hospital klang ag..
nk check leher aku nie..
tak tau lah bile aku akan tau ape sebenar nyer benjolan kat leher aku nie..
mau aku kene ulang alik ke hospital ag..
to my B....anda dinasihat kn tuk apply cuti dgn lebih awal yer..
huhuhu..bab seng tuk anta saya ke sane..

aku tak kish kene ulang alik ke hospital..
cume..TOLONG lah..
jgn lah doc kate aku kene cucuk ag leher...
mak tak sanggup nyah..hahaha...

SEMOGA SEMUA NYA SELAMAT...
AMIN....

~ academic writing ~

ermm....AW nie wajob tuk student part5 masscomm( student len aku tak pasti)
lau tak lulus AW nie, means ktowg tak leh wat praktikal...ish...mtk jauhkn lah..
SEMOGA AKU N RAKAN2 AKU YG LEN LULUS AW DGN CEMERLANG....AMIN.....


1st day jumpe advisor aku..
isshhh..mengalah kn nk g 1st date...
siap2 mimpi2 ag tau..hehehe..

nk tak nk..kene g gak..
aku g ngn asya...die pon dapt advisor yg same ngn aku......

alhamdulillah...advisor aku trime tajuk yg aku nk kaji tu..
n die tmbh lah skit2..
wat penambahbaikan...n the 1st keje yg die bagi kat aku...
"mahirah...awak kene beli fail mcm nie..(smbil menunjukkn fail nya yg tebal tu)...then awak kene cari 10 jurnal yg berkaitan dgn tajuk awak....jgn amek jer..bace dulu..pastu baru awak terang kn kat saya ape yg awak nk kaji.."

mcm seng kn?? tapi...ermmmm....Tuhan ajer yg tau..
hehehe.....


*AKSI2 1st tyme jumpe ADVISOR....

pemandangan dari level 6...
gayat wei....

bende ape ntah nie..
taku aku nk nengok..
aku ni dah lah gayat...

giler si asya nie...
aku jerit mcm owg giler tgk die wat cam nie..

ni lah ADVISOR aku n asya...

muka penuh keSABARan..
turn asya plak jumpe 'babah'..
hehehhe....

~ kehidupan di asrama ~

ermm..so kowg mesti dah tau ape aku nk cite kn??
mesti lah pasl kat asmara asrama...
stat aku duk asrama tyme aku belaja kat poli sabak bernam dulu...tahun 2005..
tulah 1st tyme aku duk jauh ngn family...
sedih gak....tapi tak nangis bab kwn2 aku sume tak nangis..
so tak der geng nk nangis..hahaha...
3 thun belaja dip, selama tu gak lah aku duk asrama..tak penah duk luar...

skg ni aku smbung deg kat uitm shah alam...
pon aku duk asrama @ kolej..
tak de niat nk duk luar @ umah sewa...
mmg tringin nk duk luar..tapi bile pk wit n transpot..
so aku abai kn je lah....
duk dlm pon ok even kene aktif n de tyme kene masuk..
tp tu sume ok kot..
lau nk kuwa mlm sgt..tak de sape larang..
kuwa je lah...hehehehe...

bende yg aku nk cite kat entri kali nie..hehehe..
kat asrama mkn megi..tu perkara bese..
TAPI........tgk bwh....



ermm....ke'BIJAK'sanaan auni terserlah..
hahahahaha.....

air panas..letak dlm bekas nie..
ni lah hasil nyer...hahaha...

kehidupan di asrama...

so.....tu lah bende yg aku nk cite..
kelakar..dan mmg kelakar...
to my frens...asya, yatt n auni..
tq bab wat lawak bodoh bile kite lepak same2..
hahahahahhaa....


nota kaki:- AUNI...ko harus simpan bekas tu...kenangan wei...huhuhuhu

Wednesday, January 12, 2011

~ sgt2 memerlukan ~

PERHATIAN !!!!!!
saya amat2 memerlukan almari yg lebih besar...


sudah penuh!!!!!
p/s:- sape2 yg nk hulur kn bntuan almari..
leh hubungi saya di jasiera.blogspot.com..
hahahahahahaha......

~ warga MALAYSIA ~

entri kali nie aku nk shara pasal MyKad a.k.a IC...bukn aku tak der ic..cume..errmmm..malu plak nk cite..
hahahahaha.....oleh krn aku nie mls sgt nk bwk beg tyme kuwa, so aku pon amek inisiatif nk bwk ic jer...iyer tepat..aku tak bwk wit...hny ic semata- mata...bukn sehidung- hidung...

dgn tidk semena- mena...patik jatuh pengsan tuanku..eh..eh..bukn2..tu dialog filem p.ramlee...sambg2..pas aku smp umah, aku kuwa kn lah ic aku...
(dlm ati)..awat pelik beno ic aku nie..aduhhh..dah bengkok lah plak...ermmm....

ayah....ic ngah bengkok....
ngah g lah wat ic baru...pastu tros dftar SPR...
ngah terpinga2...pulak???..baiklah....

aku pon wat lah ic ngn asya n auni (classmate)....
ktowg nyer neves nk wat ic, mcm nk berperang...hahahahahha..
kelako lah tyme tu...
tak tau ape yg takut sgt...
cam tu ke bakal seorg wartawan??? lalalalala......

muka2 yg nk tukar ic...


neves tggu giliran...hehehe...

emok nk tukar alamat juga...

setel..besa btol..
nk gantung kat leher jer rse nyer..
huhuhuhuhuhuhu......


nota kaki:- sedia kn ic...SELAMAT MENGUNDI...hahahahaha....

Sunday, January 9, 2011

~ ingin berkongsi ~

(email ni aku dapat dari teman aku..sekadar ingin berkongsi...aku copy n paste tuk entri kali ini...SELAMAT MEMBACA )


Tapi betul beb...setan akan mmbuatkan kita rasa malas nak bukak  pada awal nyer....aku kena... 

Tapi aku  bersyukur, ALLAH bagi aku petunjuk utk buka jugak email ni and baca sampai  habis..... 
b
aca jika anda ada masa untuk ALLAH 
Bacalah sehingga habis.   
Saya hampir membuang email ini namun saya telah diberi keberkatan  untuk membaca terus hingga ke penghujung. 
ALLAH , bila saya membaca e-mail  ini, saya fikir saya tidak ada masa untuk ini.... Lebih lebih lagi diwaktu  kerja.


Kemudian saya tersedar bahawa pemikiran semacam inilah yang  .... Sebenarnya, menimbulkan pelbagai masaalah di dunia ini.





Kitacuba  menyimpan   ALLAH  didalam MASJID pada hari  Jumaat ... ... 

Mungkin malam JUMAAT? 

Dan sewaktu solat MAGRIB  SAJA? 
Kita suka  ALLAH  pada masa kita  sakit..... 

Dan sudah pasti waktu ada kematian... 
Walaubagaimanapun kita  tidak ada masa atau ruang untuk ALLAHwaktu bekerja atau bermain? 

Kerana... Kita merasakan  diwaktu itu kita mampu dan sewajarnya mengurus sendiri tanpa bergantung  pada NYA.   
Semoga  ALLAH  mengampuni aku kerana menyangka... ...   
Bahawa  nun di sana masih ada tempat dan waktu dimana  ALLAH  bukan lah yang  paling utama dalam hidup ku.(nauzubillah) 
   


Kita sepatutnya senantiasa mengenang akan segala yang telah  DIAberikan kepada kita.   
DIA  telah memberikan  segala-galanya kepada kita sebelum kita meminta.
RENUNGKANLAH   
Sebarkan lah  seandaianya ANDA BENAR-BENAR MENGHAYATI!! !


Ya aku  CINTA ALLAH ...  

Dia adalah  sumber kewujudanku dan Penyelamatku




IA lah yang mengerakkan ku setiap  detik dan hari. 

TanpaNYA aku adalah HAMPAS yang tak berguna. 


Ini adalah ujian  yang mudah.




Kalau anda benar meyintai ALLAH dan tidak berasa malu akan  segala kebaikan yang telah diberi ALLAH kepada mu.. 
Kirimkan kepada 10 orang dan kepada pengirim anda  

Sekarang!!!  Anda ada masa kah  untuk berbuat demikian?



Pastikan anda scroll hingga ke penghabisan.


Susah vs.  Senang


Kenapa susah sangat nak sampaikan kebenaran ?


 



Kenapa mengantuk dalam MASJID tetapi sebaik saja selesai  ceramah kita segar kembali? 
Kenapa mudah sekali membuang e-mail agama  tetapi  kita bangga mem  "forward"   kan email yang  tak senonoh? 
Hadiah yang paling istemewa yang pernah kita terima.   
Solat  adalah yang  terbaik....

Tidak perlu bayaran , tetapi ganjaran lumayan.

Notes: Tidak kah melucukan  betapa mudahnya bagi manusia  TIDAK Beriman  PADA ALLAH setelah itu hairan kenapakah dunia ini menjadi neraka bagi mereka.  



   


Tidakkah melucukan bila  seseorang berkata " AKU BERIMAN PADA ALLAH  " TETAPI SENTIASA  MENGIKUT SYAITAN. (who, by the way, also "believes" in ALLAH ).



   


Tidakkah melucukan  bagaimana anda mampu hantar ribuan  email lawak yang akhirnya tersebar bagai api yang tidak terkawal.., tetapi  bila anda hantar email mengenai ISLAM , ramai orang fikir 10 kali untuk berkongsi?  



   


Tidakkah melucukan bagaimana bila anda mula menghantar mesej  ini anda tidak akan menghantar kepada semua rakan anda kerana memikirkan  apa tanggapan mereka terhadap anda atau anda tak pasti samaada mereka suka  atau tidak?..



   


Tidakkah melucukan bagaimana anda merasa  risau akan  tanggapan orang kepada saya  lebih dari tanggapan ALLAH terhadap  anda. 



Aku ber  DOA , untuk semua yang menghantar mesej ini  kepada semua rakan  mereka di rahmati ALLAH.

~ reaksi n ekspresi ~

setiap owg der keLEBIHan n keKURANGan nye..sume owg tau tu..so tak yah lah aku cite pjg2 bab bukn tu yg aku nk cite kat entri kali nie..:-)


aku suke berkawan..yelah..sape tak suke kawn..tmbh ag kwn yg se-geng or se-kepala ngn kite..kepala kepala tau..bukan kepala lutut..ttteeettt....aku tak ckp pape..jgn pk bukn..tak bek..:p


kat bilik aku ni, aku tampal ngn bende2 yg aku rse kenangan tuk aku..byk ag bende..tp tak kn nk tampal sume kot..mmg penuh semua dinding kat bilik aku nie..hehehe..


n setiap kali aku tgk cermin yg terpmpang kat bilik aku nie..aku akan tgk balik bende2 yg aku tampal..SEPERTI...



ruangan kenangan....

ni lah artikel yg tulis pasal event aku n kwn2...
UiTM n UTAR...bergabung!!!!

hasil keje aku kat uitm..hehe..
 namun..bukn itu lah yg aku nk cite..tu baru mukadimah..:-)...(punye pjg tp tak msuk isi ag)..cite nyer gini...aku suke n tertarik ngn kad besday yg ex-rumet aku bg nie..


kire ex-rumet aku tyme aku sem 2 kat uitm...azie (name timangan)...owg perak gak...so ngam lah aku dpt sebilik ngn die tyme tu...


kat bawh ni lah reaksi n ekspresi (akhirnyer relate gak ngn title) azie kpd aku...cume kdg2 kau terpk, betol ke ape yg azei tulih tu kene ngn diri aku...jom kite kaji..huhuhu


fokus kat point ke-2....iyer ke??
TQ azie....:-)

ni yg harus kite kaji....hehehe

  • HAPPY
hepi??? aku seorg yg hepi? boleh lah..tp lau tibe tyme syahdu..syahdu gak..bese lah..manusia biasa..ceh..ceh..ceh..mungkin sebb aku byk ckp kot yg membuat kn aku hepi...

yelah...aku tak leh la lau tak ckp..pening kepala aku ni..huhu..bab tu aku pling lemah lau dpt member2 yg pendiam nie..bab nt aku pon kene purak2 mcm pendiam..pdhal dlm ati ni memberontak nk membebel...

kdg2, bf aku ckp.."syg..leh tak benti ckp 5 minit??"..aku pon angguk..ermmm..tak smp setgh minit aku ckp stat ckp balik..:p  PADAN MUKA...

so sebb tu ex- rumet aku kate aku happy kot...kot lah..tak tau sebab yg sebenr nyer....

  • CARING
aku akan caring bile aku di- caring kan?? hahaha...betol ke ayat aku tu?? tak kish lah...
bese lah..owg yg kite syg mcm famili, kwn2 n ehem2 otomatik kite akan jd caring kan?? so aku rse sifat ni ade kat sume owg kot.....cume sedar or tak jer..
  • CUTE
iyer!!!! saya mmg cute...betol...percya lah...hahahahha....
aku mmg perasan yg aku cute..even owg tak bitaw yg aku cute, aku ttp perasan yg aku cute, cute n cute..
so bile azie dah tulih cam tu dlm kad..means that...aku tak perasan lah kan? jgn jeles...
AKU CUTE!!!!!! :-p
  • LOVING
i love u..u love me...
aku love owg bile owg love aku...yelah..takkn nk love kat owg yg tak love kat kite kan??
azie.....i LOVE u...
LOVING kan saya??? :-)
  • HARDWORKING
heheh....azie ckp mcm tu bab aku sellau wat keje dlm bilik...tyme tu sem 2...sem tu bz skit...die tak tgk ag lau aku kat umah..aku lah raja segala mls..haha...
so aku ni kire tak lah hardworking sgt kan?? tgk keadaan lah jugak..
der tyme ku rajin...aku rajin..
kene tyme mals..memg tak bergerak dari ngadap laptop...


nota kaki:- setiap owg ade kelebihan n kekuragn nyer..
so tak payah lah tak suke kat owg sgt, bab owg pon boleh tak suke kan kite..

Saturday, January 8, 2011

~ makan dan makan lagi ~

yeah!!!! makn ag...suke nyer..
kali kie KAMI makn WENDY'S...
sedap gak...len kali leh mkn ag..

sedap !!!!

posing dulu...
wajib @ harus???

aku mkn burger ape ntah name nyer nie...
tpi best!!!! tu yg pasti...

KAMI ag??

kepenatan n kebosanan tggu KAMU try baju...

pas ni nk try mam salad kat wendy's plak..
ermm...nak try sume fast food yg ader..
baru la leh jadi wartawan food review..
hehehe...
ciri2 nk gemuk nk mai dah...
hati2 mahirah !!!!!

Tuesday, January 4, 2011

~ KAMI pasangan KUAT MAKAN ~

IYER!!!! aku n bf aku mmg kuat mkn...lau kuwa (dating)..ehemm...ehemmm...mesti ktowg akan pk tmp yg ktowg tak penah masuk ag...mcD mmg dah selalu pegi bab aku kan pengGILE mcD..KFC lau btol2 tringin jer..PIZZA plak msuk tapi tak knyg sgt lah..jejak je kaki kuwa kedai, mesti lapar balik..ishh..ishh...dasat2...


aku ajak bf g JOHNNY's...aku penah mkn ngn budk2 kelas..steambot nyer best..so nk lah kongsi kesedapan n keBESTan tu ngn bf...


so ktowg pon g lah restoren tu kat 1Utama...so mulah lah aktiviti mkn kat situ..
sedap ati aku tgk bf mkn ngn semangat...mkne nyer mknan tu kene la ngn tekak nyer...atau erti kate lain...pasni leh ajak bf dtg sini ag..hehehe....

ni yg bf pesan..
ape ntah name nyer..
tapi sedap..even dpt rase daging nyer jer...
hehehe...

mihun tomyam..sedap gak..
tp.....tak abis...lalala....

ni yg dinantikan....BEST!!!!

tq bf saya...
begitu tekun mkn...
bab tu saya syg kan KAMU....

thai tea...sedap..(bg yg suke lah)
bf tak suke..bru rs skit dah buat muka ketat...
aku suke..rse mcm air pndan...

nmpk tak ape yg aku cube nk tunjuk kn??
ibu jari cedera..kene air n mee yg sedg pns mendidih2...

nmpk tak kesan mee kat ibu jari tu??
berkesan tau...
CORAT CORET....

  • pas je jari melecur...bf tak dibenar kn berjaln di sebelah kiri saya...sakit nyer tak tertahan...rs mcm nk nangis...
  • muka aku smp monyok2 bab penat berjalan...smp lapar2 balik...lalala...itu perkara bese..
  • bf nk shopping baju...penat tggu kat dpn pintu fitting room...owg sebelah yg kuwa, nape bf tak kuwa2 ag nie?? cerewet nyer KAMU...hahaha...
  • slpas g OU, kami g mkn kat...kat...kat mane ntah..lupe!!!!!!
  • then g uptown....best2...!!!!!