Followers

Tuesday, February 22, 2011

~ tulisan ARIAL 11 ~

aku tydo lmbt ag ari ni..keje byk wei..tolong wat leh tak?? huhuhu......skg ni tgh wat movie review...cite EAT PRAY LOVE..aku dah tgk cite ni ngn B kat wayang...tapi suh B beli cd ni ag bab nk wat assgmnt...

assgmnt ni kene tulih tgn...tapi aku rajin, taip kat laptop dulu..then salin balim kat kertas..yelah...tulis in english..atleast lau taip kat laptop, leh tau lau der slh ejaan or grammer...mklum lah...aku ni kurg bijak skit english2 nie..huhuhu....

tg asyik tulis2...aku tgk lah tulisan aku nie...cantek mmg cantek..hahaha..perasan sudah mali..
cume aku nk cari mane yg sering dowg kate tulisan aku mcm ARIAL 11...tak same pon...
dah lah kene tulih kat kertas yg tak der garisan....dah rupe ape dah tulisan aku...mcm nek turun bukit..hahaha....


ni lah tulisan aku..
tyme rajin nmpk lah kemas skit...huhuhu..
ak jelas kan??
saje tak nk jelas kan..
bia juling2 mate kome nk bace tulisan kawn....
hahaha......
nota tgn:- saya SUKE tulisan TANGAN saya!!!!!!

Monday, February 21, 2011

~ kisah ani sup utara ~

aku n asya mmg suka mkn kat ani sup..lau g sane aku ngn menu feveret aku...set sup perut..
asya plak set sup daging...aku pon tak tau ape yg spesel nyer ani sup utara nie..

tapi bile mknan dah smp, dgn pantas aku masuk kan beberapa sudu cili kicap kat dlm sup tu..
perrgghhhh....terbaek lah wei..berasap tinga aku..hahhaa...

aku mmg kua pedas..lau aku mkn bnde yg tak pedas, mesti rase mcm tak puas...so jln penyelesaian nyer..aku mkn lah cili api tu..lau mls sgt nk wat smbat belacan..aku mkn je cili tu sebijik2....

opppsss.....aku bukn nk cite kehebatan aku mengigit cili...tapi nk cite kisah yg berlaku di ani sup utara SEk 2 shah alam nie.....

pada suatu ptg...aku, asya, yatt n auni g lah kedai tu.....tergedik2..terlentuk2..tergelek2..kami berjalan..hahaha...

adek tu pon dtg..alaaa...adek tu...kenal tak?? adek yg amek order tu..hahaha....

asya:- bagi saya ais kosong...
auni:- saya pon same yer...
yatt:- saya juga....

asya:- set sup daging .
auni:- bwk sudu jer yer...nk mkn nasi lemak...

(nape iera tak de dlm diskusi tersebut??..bab aku tgh tgk menu...pening nk pilih yg mana...pdhala dah selalu dtg..nek hafal dah menu yg ade kat kedai nie...)

ok2..turn aku plak....

iera:- bagi saya set sup perut...air......(berfikir)
adek tu:- (berdiri dgn tegak...dlm hati ntah2 dah menympah aku bab lmbt sgt...hehhehe)

iera:- nak air sirap lah....sirap PENGANTIN tau.....:-)
adek tu:- (sengih2 kerang n teros blah)

tgh2 tggu mknan...ktowg pon mcm bese lah..aktiviti yg bese di lakukan....tgkap gambar lerrr............

aku n auni...

mana makanan saya nie...

ermmmm........lmbt nyer!!!!




sedg asyik bergambar....adek tu pon anta lah mkanan.....set sup smp...air pon smp..
tibe2 mate aku terpandang sesuatu yg aneh...huhuhu....


kowg tgk air bwh sekali tu...
boleh plak dowg tulis PENGANTIN kat dalam resit...
ok lah..aku terima..
adek tu mmg lurus owg nyer..hahaha


ok lah...abih lah bab tu...pas makn2...kami pon nk balik lah..yelah...dah mlm..kang lmbt masuk, kene marh nk pak guard plak.huhuhu..

aku pon g lah byr kat kaunter, wakil meja lah konon..yg len tak lart nk bangun...dah knyg...
tgh aku berdiri kat kaunter tu, dlm 3 or 4 owg staff ani sup leh plak nyanyi lagu "SELAMAT PENGANTIN BARU " kat aku....chaiit...kurg sopan...

nyanyi kuat plak tu..malu aku.....selepas kejadian tersebut..bile dowg nmpk aku mkn kat sane, dowg msti nyanyi lagu tu..even aku tak order air sirap....name air dlm resit tu ttp ade tulih PENGANTIN.....

nota kaki:- PENGANTIN....dtg la kepada ku....huhuhu

~ honeyBLUE ~

pada suatu hari...bersamaan ari kamis...yg sepatut nyer tak de kelas..tapi aku kene g fac gak bab ader perjumpaan ngn timbln dekan..ermm...mmg lah marah bab mls nk pegi..tapi alang2 kul 6 ade kelas so g gak lah...perjumpaan tu kul 4..hahaha..tak de beze pon..2 jam jer pon...ngumpat2 ngn budk2 nie...tak sedar dah 2 jam...kan??

tyme gosip2 rase kejap jer ...bile tyme belajar..aduhh...seminit rase 5 tahun..haha...HIPERBOLA betol lah..

tapi aku bukn nk cite psl hiper..or bola..tapi pasal BLUE...ari tu aku decide..nk pakai tema biru...

tuk menarik kn lagi entri nie..aku akan kepil kn dgn pix's yg telah di ambil oleh penangkap2 gmbar amatur..huhuhu...

honeyBLUE!!!
fiza, asya, aku, auni n yatt..
nk g kelas pon smpat posing..huhuhu...


gaya masing2..
macm2 lah..
syg kowg sume!!!!!

ni lah model minyk yu yi cap limau
hahaha....

shida jd mgsa aku..
shida, tolong tgkp gmbar aku...hehhe...

shida dah tak nk tolong..
aku tgkp pic sendiri jer...lalalalal....

yeah!!!! atas sebab perikemanusiaan..
shida tolong juga...tq shidot!!!

pas bih kelas...
kami semua ke DC atau pun DATARAN CENDIAKIA...
tyme ni byk jualan..
karok pon ade tau...
best!!! mcm bukn kat u jer rse nyer..

KAMI ber'5

reunion MC221S5A/2011 di DC..



nota kaki:- dulu aku suke PLAYEZ GIRLS...lau leh dari hujung rmbut sm kaki nk brand tu..tapi skg B dah tak kasi...so skg pakai ikut tema kaler jer lah..lau kuning, dari ats ke bwh kuning...hehehe...

~ asek g kenduri kawen org jer...aku bile plak???? ~

ok..ok...dari tajuk entri dah nmpk keGATALan aku terserlah..:p...aaaahhhh...tak kira...pagi ni aku nk gatal2 gak..kowg kasi or tak, aku nk gak...:-)

skg ni nk wat PENGAKUAN......AKU MMG SUKE G KENDURI KAWIN...
  • leh tgk pengantin...lawa ke tak??ensem ke tak?? huhuhu..sibuk je aku nie..bia lah pengantin tu mcm ner pon..kan??kan??
  • leh cuci2 mate...tgk tetamu2 yg hadir..hahaha..ayat skema giler...
  • aku suke tgk pelamin....ermm..lau leh, stiap kenduri yg aku nk g, aku nk tgkp gmbar tas pelamin tu....then, bile dah dpt peluang, aku posing mengalah kn pengantin...hahaha..
  • leh mkn best2....leh dapat TELUR....ttteeeetttt..mengapa aku besar kn huruf tersebut??...hahahaha...kowg jgn pk bukn2 kay...
  • yg paling penting.....sebab??? AKU NAK KAWIN!!!!!!!!!!! tapi tak tau bile...so bile g kenduri kawin owg nie, dpt lah gak ilham....sanding nk baju kaler aper...tetamu nk bagi aper...nk kek bape tingkat...nk telur baper bijik...ish2..mengapa aku ulang ag perkataan tu??? huhuhu...
19 feb aku g kenduri kawin...ermm...abg kepada kwn B aku kawen...faham tak?? tak pon mcm nie..B aku nie ade kwn..name kwn die IZAINI...abg izaini ni yg kawen..ok..terang jelas n nyata kan?? hehehe...

so, atas ajakan B n juga Izaini sendiri...aku pon dgn semgt waja, pergi lah ke kenduri tersebut...aku spt bese..b4 nk g mane2 sehari sebelum kejadian, mesti pk2 nk pakai baju aper...

lau dulu, pk baju jer...skg ni kene pk baju n tudung..matching ke tak...ok ke tak...

jadi ni lah hasil nyer..
baju cotton....inner kuning n shawl purple..
aku tak tau match ke tak..
yg pasti aku suke bab ade kaler POOH (kuning)...
hehehe...


ni lah IZAINI...adek kepada pengantin lelaki..
hye IZAINI...ape status awak ngn gadis di sebelah tu???
owh..kwn bese...(aku dah dpt agak ko akan jwb mcm tu)
hahaha....

ni plak HAIZAL n DAUS...
haizal ni sepupu kepada B aku...
daus ni plak student uitm gak..
tapi dah bih belajo dah..
tgh tggu company beso pggl die keje kot..lalalalala....

gadis yg ala2 gebu nie..huhuhu..
AIN nama nyer...
ape nk komen pasal die ek??
NO KOMEN!!!! :-)

ni plak name nyer...............
aduh..aku lupe..tggu jap ekk...aku cek kat fb...hahaha...(tgk fb jap)
ok dah..name kat fb die..AMIRUL HAKIM...

yg nie, aku kenali dgn name AMEER PAAN..
dah berpunya...hehehe..

yang ni plak...aduh!!!!
mls lah nk cite...
hahaha.....
aku n my B...

fokus pix ni adalah pengantin di belakang yer...
huhuhu....
so tgk pengantin di belakang...
BAKAL pengantin di depan tak usah di tgk..lalala..
BAKAL yer....di ulang..BAKAL....:P


ni plak MIRA n MOHD KHAIRUL FITRI a.k.a KAYU...
hahaha...nama penuh tu aku letak..
mereka ini SEDANG HANGAT BERKASIH..
seperti pasgn di ats juga..
tapi psgn di atas tu tak hangat sgt lah...dah suam2 kuku kambing..hahaha..


ape yg menarik tyme kenduri nie..isu TELUR adalah isu yg paling hangat...bab tu lah aku capital kan huruf2 telur tersebut..hehehe...tgk lah kat atas meje tu..bape byk telur daaaaa.....:p

nota kaki:- kenduri kawen n TELUR tak dpt di pisah kan...lau tyme kawen tak bagi TELUR...msti owg tertny2...eh?? tak bagi telur ker?? hehehe..padahal bukn nyer tak leh beli TELUR sendiri kat kedai..tapi TELUR tyme kenduri kawen juga yg spesel..kan??kan??kan?? 




Saturday, February 19, 2011

~ part 5 photoshoot ~

tangkap gmbar ag??? haahaha...nada sore nk poyo2 jer..pdhal...aku lah owg yg paling suke sekali bile dpt tau nk photoshoot..yelah..aku ni kan suke bergmbar....nk jadi model, kompom2 tak lepas..bab tu aku suke bab2 amek gmbar nie..hahaha....

dapat jer msj dari clasmate aku, aku tros g bilik asya n yatt...bese lah....plan nk pakai baju ape...
hahahhaha..last2 pakai baju kurung bab nk tgkp pix formal..tak kisah lah...pakai baju kurung pon leh melaram gak...kan3???

pas abih kelas 3rd language, masing2 berkumpul kat masscomm square...
pilih blazer..mcm2 ragam....ader yg tak muat (tu standard)...ader yg besa..(tu pon bese)...

so bile dah ok2...ktowg pon amek tmp tuk pix formal...aku duk sebelah auni...
iyer..auni yg kurg kecil tu...hahahhahaha....jaat nyer aku nie..lalalala..

lom sempat abg tu ckp pape, aku tros ckp "abg!!!! saya rase kurg stabil lah..bab auni disebelah saya...."
then budk2 kelas sume gelak..hehehe...sowie auni..aku gurau jer....

hahahaha..bile igt2 balik..kelako lah...smp abg tu pon kate aku selalu buli auni..lalalala...
jaat tak aku nie?? tak lah jaat sgt..nakal2 jer..lalala

belakang dari kiri:- ckkin, shida, aku, AUNI, asya, fiza, aida
depan dari kiri:- irene, sara, roha, kerol, fareez, safik, nor, yatt, zura
(nape nama auni je capital letters?? sebab die lah auni..subjek tuk cite aku di atas tadi...hahaha..)

selain pix kat ats nie...byk gak shoot yg abg tu amek..tapi 6 the best jer yg di jual...yang len mungkin ade silap nyer kot...ktowg pon bukn tau...men senyum  jer...huhuhu.....

tapi paling best abg tu kate muka aku SOLID...mksud nyer di sini ialah....lau dlm pix, muka aku nmpk real lah..lau hepi, betol2 hepi..tak di buat2...huhuhu..hepi lah bab abg tu kate cam tu...

ok2....scroll ke bwh plak yer...tgk la pix2 yg len plak....lalalalalalala......

kami sekelas...
semoga PERSAHABATAN ni kekal wat selamanya...AMIN...
tibe2 sedih lah plak....

depan FAC kami!!!!!!
aku nk manje2 ngn sapik...
hahahhahaha....

yeah!!!!!!
kami senior JOURNALISM.....

abg kameraman suh wat2 tggu bas..
tapi aku mcm owg tggu pinangan jer...
hahahahhaa.....
tuk pengetahuan sume, aku duk atas pili bomba yer....
mmg sakit lah punggung aku tyme nie..
hahaha....

aku suke pix nie..
bab aku nmpk kurus...hahaha..
bab tu duk belakang...
sorok lemak..lalalala....
bab tu kowg tgk, yg bdn2 kecik jer duk depan...
huhuhu...

pix ni amek pakai hp....
jauh kan???
motip aku masih sama..
nk manje2 ngn sapik..huhuhu...

mane aku???
tak nmpk kan??
auni ni duk depan sgt.....
muka die je nmpk...TAK ACI!!!!!!

gadis2 PART5 journalism....

yeah!!! aku berjaya menyelit....

pix 'macm' ni lah yg abg kameraman tu kate muka aku SOLID...
tapi dlm pix tu ade auni...
SOK SEK SOK SEK:-

  • mcm2 ragam tyme nk cari blazer...tak muat lah...ketat sgt lah..tgn pendek lah...mcm2 lah....huhuhu....
  • aku sik ckp kat abg tu " abg tangkap pix byk2 tau...nak byk2..."....
  • auni asek kene bahan jer....aku lah yg suke nyakat die...hahaha....
  • yana dtg lmbt...bab tu muka die tak de dlm pix formal...
  • bile dah abih tgkp gmbr, agak lame gak abg tu tggu ktowg nk decide ape motto kelas kami..mcm2 jenama motor lah kuwa...LC la..125 la...RXZ la....akhir nye kami dpt gak motto kelas ktwog....
  • " REVOLUTION WILL NOT BE TELEVISED.....WE WILL "....

Thursday, February 17, 2011

~ nape bukan ceKATAK??? ~

ceKODOK vs ceKATAK...


hahahahahaha......aku suke suh ibu aku masak bnde kat atas nie..
aku suke mkn jer..kdg2 jer tolong ibu masak...lalalalala...
iyer..saya mmg malas nk masak....ag pon..ibu penah kater...
"takpe lah lau tak pandai msk, nt dah KAWEN...automatik pandai msk"
so..dgn itu, aku pon tak kish sgt lah pasal msk memasak nie..lalala...

entri aku kali ini...pasallllll..............
CEKODOK........
selalu..pas ibu dah msk mknan nie..
aku selalu tny..
"ibu, nape pggl ceKODOK?? nape tak pggl ceKATAK???"
kan same jer kodok n katak tu....
ibu pon tak tau nk jwb ape....

aku pon membuat kesinambungn soklan tersebut ke fb aku..
mcm2 respon aku dpt..
ade yg aku giler pon ader..
tapi aku tak kisah...

maslh nyer...smp skg aku tak tau ape jwpn nyer..
TOLONG LAH AKU!!!!!!!

Monday, February 14, 2011

~ UNFORTUNATE 2...baju hilang !!!! ~

uuuwwwaaaaa......(nangis gedix)..huhu..sedih nyer...br taip tajuk, aku rse mcm nk meleleh dah air mata wanita aku nie..hahaha...over sgt tau...

iyer...entri ni kesinambungan dri entri lepas..pas aku kene kunci di bilik sendiri tu....
setelah bebas dari bilik itu aku pon g lah mandi n wat pape yg patut...bese lah pas mandi, aku akan g bilik ampaian..nk amek bende2 yg aku dah jemur semlm...

smp je kat ampaian.....1,2,3,4,5..aikk...mane baju aku ag 1 ni???
tak puas ati..kira ag....1,2,.3,4,5...aaallllaaaa...baju ape yg tak de nie..tny aku dlm ati..

aku pon pk lah..semlm aku pakai tudung kuning..ok ade...
kelas ptg semlm aku pakai baju putih n cardigan itam...ok ade..
ermmm...pg semlm aku pakai  baju belang2 FOS....ehh!!! TAK DER!!!!

isshh...mane plak baju aku nie...
hanger n penyerpit baju elok je kat tmp nyer...tp baju aku lesap..
tyme tu, Tuhan aje yg tau perasaan aku..nk nangis jer rase nyer...

balik bilik....teros msj..
"B....baju belang2 FOS tu hilang"...

tu je lah yg mampu aku luah kan...sedih sgt wei..
dulu kasut yg B beli kn pon hilang....bende yg kecik2 pon leh gak dowg curi..
pelik aku..same ke saiz aku ngn "si pengambil" tu???

errmmm...sekg ni aku kembali tenang...cume tadi g JJ Bukit Raja, sggh FOS...ade nmpk baju tu..
tp malang tak de saiz...tapi B dah kate nk cari kn gak yg same...huhuhu..
SUKE!!!! SUKE!!!!

ni lah baju yg hilang tu....

baru 2 kali pakai baju nie..
dah hilang..
PULANGKAN!!!!

nak baju ni gak!!!
bab bile pakai baju nie, aku rse aku comey..
kaler2 macm eskem paddle pop..
huhuhuhu....

nota pesanan:- sape2 yg TERambil baju aku tu...tak pe lah..
tak payah lah pulg kan...mane tau kowg dah selmt pakai kan...
kowg der kurap ke...panau ker...tak nk lah aku..
aku REDHA....huhuhu....

nota ingatan:- B ku SAYANG....jgn lupe ganti lik baju syg tu yer..
lurve u B.....

Thursday, February 10, 2011

~ UNFORTUNATE 1 - terkunci dalam BILIK SENDIRI???? ~

ermm..tanggal 9 feb 2011....di waktu subuh yg hening ag sejuk..ermmm...sejuk sgt tyme tu...jam hp aku berbunyi lagu BONAMANA- SUPER JUNIOR....aaaaaaa!!!!!!!!!!!!! dowg sume ensem kan?? lau dpt..kompom sebulan tak kuwa umah..hahaha..kalau dpt...persoalan nyer...dpt ker???huhuhuhu.....

aku dgr rumet aku bgun...tak nmpk bab gelap yer...harap maklum...kami tydo tutup lampu..
tibe2..jeng..jeng..jeng....

ayu:- haaa...kite terkunci...pintu tak leh bukak...
iera yg sdg baring:- ermm....jgn wta lawak lah..betol2 lah bukak pintu tu yu....(pgglan manje ayu..bukn ikan yu)
ayu:- betol lah wei...tak leh bukak...
iera pon bgun dgn malas- mlsan:- wat lawak lah..(smbil bukak lampu n pulas tombol pintu)..eeeee.....mmg tak leh bukak lah wei...
ayu:- alaaa...mcm mane nie???

pastu dua2 nye dgn muka selamber...baring balik n nak smbung tydo..huhuhu..uat2 tydo dua2 nie..
dlm tgh baring2 tu...ayu pon kol lah kwn2 die..mtk no fon ajk kolej nie..dgn harapan leh lah ktowg nie kuwa...

then, aku kol student yg urus kn KEBAJIKAN penduduk2 kolej MELATI...

iera:- askum..izzati ek..kami....(tak sempat nk ckp)
izzati:- owhhh..yg bilik terkunci tu ek?? jap yer..nt saya kol org...(org mane..aku pon tak tau)
iera:-ok2..terima kasih yer....

dlm setgh jam...sempat ktowg tydo balik...ajk tu ketuk pintu...tok..tok..tok...then die tny..."kowg tak leh kuwa ek???"

aku n ayu??? berpndngn sesama sendiri..n berbisik sesama kami..lau leh kuwa, dari tadi dah kuwa..tak lah mtk tolong...ape punye soklan lah budk tu bg...sush mengalahkn soklan final.....

msih tk de sape yg dtg tolong kami...ayu dah merengek..yelah..die der kelas kul 10pg..mujur aku nyer kelas kul 2 ptg...dlm kul 8.50, aku kol opis Melati..

iera:- askum..akak...kami terkunci....
staff:- haaa?? terkunci?? no bilik adek??
iera:- 4b-01-31
staff:- name??
iera:- mahirah zakaria
staff:- no tel??
iera:- 0173?????9
staff:- adek leh tggu kejp tak?? sbb staff yg urus kn msuk keje kuk 9...adek der kelas ker??
iera:- sy tak de kelas..tapi rumet sy ade kul 10 nt..
staff:- ok2...tggu jap yer...

dlm kul 9.30...masih tiada ape2..aku n ayu dah goncang2 kn pintu mcm nk roboh dah....tapi bese lah..kudrat wanita..ape lah sgt..hihihihi...

kami pon penat..duk lah kat katil masing2..tibe2.....

ayu:- lipas!!!!!!!! (teroa amek penyapu n kejo lipas tu_
iera:-(teros lompat atas katil)

tok..tok..tok...ade owg ketuk pintu,...

ayu jwab...masuk lah.....(walaupon...................)

staff wanita bersuara.."adek..tak leh kuwa yer.."

aku n ayu terpinga2...tu soklan ke jawapan?? kompom2 lah tak leh kuwa..
lau tak, takkn pggl dowg..hahaha..lawak lah...

aku n ayu duk lah tas katil diam2...aku bace buku mandarin..ptg nyer nk kuiz...
bebel2 lah si ayu ni bab nk g kelas n nk kencing...

member aku, asya plak mesej aku..bile nk setel bilik ko tu?? aku nk kencing nie...
aku pon reply..g je lah..asal kn pakai sopan...

dlm stgh jam mcm tu baru lah setel leh bukak pintu bilik kami..
ayu teros mencicit kuwa nk mandi...tapi b4 tu.....
akak tu tny sok lan CEPUCEMAS ag...."hai...tak mandi ag ker???"

errmmm..aku tak tau nk ckp ape dah...kami diam jer n sengih2 macm kambing....

tu lah kisah MALANG aku tuk 9 Feb 2011 nie....

ni lah punca kami TERKUNCI dlm bilik sendiri..
sadis tol!!!!

kami sdg diselamat kan..
abg lah HERO kami!!!!
hhehehhee...
lubang sudah pintu bilik kami....

ermm...tombol yg lame tak berguna ag..
dah pencen...

YEAH!!!!!! kami dpt tombol yg baru..
lebih kilat n lebih lembut..
nyumm...nyummm..
huhuhu....

aku bersama AYU ADILA..
iyer!!!! kami lah yg terkunci dlm bilik tu...
huhuhu....
tak sia2 abg tu slmt kn kami..
KAMI COMEY!!!!!
;-p

best rumet ever!!!!.

nota kaki:- TERIMA KASIH kepada ABG yg bantu kami...
TERIMA KASIH kat staff melati..bab layan kami dgn sabar n baik..
TERIMA KASIH kepada sape2 yg terlibat secara lgsg atau tidk lgsg dlm proses kisah ini..huhuhuhu..
lipas!!! iyer..tak lupe pada lipas..hehehhee...

nota tgn plak:- nape tajuk entri ni UNFORTUNATE 1??? iyer..sememangnye bab ade smbungan...
UNFORTUNATE 2......bace tau!!!

Wednesday, February 9, 2011

~ bile EMO melanda ~

dah mane pon pompuan..emo tu lebih skit...hahaha...konon2 manje lah...
mcm aku..skit2 nk majuk, skit2 nk emo...bajet manje..dgn harapan ade owg nk pujuk..lalalala...

nk kate aku anak bongsu, mesti nye tak..aku der adek..
aku kire bongsu pompuan lah...so tak slh la nk emo lebih2 kan??

tak pon aku rase gen ibu aku ade dlm bdn aku ni lah..
ibu pon kuat emo gak...hahaha...

suatu hari yg hening...keEMOan ini tlah melanda aku dgn dasat nyer...
naper?? tak payah cite detail sgt lah..MALU!!!!!

cume rse kelako je bile bnd tu jadi sebabbbbbbb........................

aku tydo ngan tisu cap tesco..
mklum lah..tgh emo..
jgn tgk lame2...
mcm2 air ade kat tisu tu..
air mate, air hidung, air telinga...
ok2...cukup2...jgn pk bnde len...

hasil nyer tydo ngn tisu???
mate aku sepet....comey kan??
hahahhaa...

pape pon sempat g karok..
mate sepet?
ape lah sgt..bukn mate yg nk nyanyi...hahaha....

~ moga aku menjadi WARTAWAN ~

ermm..seperti yg kite sume tau (skema skit)..aku tgh wat IJAZAH SARJANA MUDA KOMUNIKASI MASSA (KEWARTAWAN)(KEPUJIAN)...*berpk2...motip aku CAPITAL kan huruf2 tu nape ek?? :-)
saje jer..nak tulih pnjg2 ape deg yg aku amek..bukn nk tunjuk2 kay..walau pun ade lah skit niat dihati tu..heheheh..

entri aku kali kish lame, tapi tak lah lame sgt mcm berkurun lame tu..dlm 6 buln yg lalu..hehehe....
bile dah amek kos wartawan@journalist nie..mmg lah kene byk ckp..lau tak cmner nk interview owg..kan3??
kdg2 tu kene lah jd muka tak tau malu skit..kan3?? even kdg2 aku malu gak bile nk berhdpn ngn owg..hahaha..
aku pon terpk2...mampu ke aku jd wartawan..lau jumpe owg tersipu2..

tapi tersipu2 tu hny semntara...bile 3 minit dah sembang..jgn tny kenapa lau aku ckp byk2 mcm dah kenl bertahun2..huhuhu..

ok2..kembali pada tajuk..aku nk kongsi kn ngn kowg pasal pengalaman yg aku dpt tyme wat assgmnt SEHARI BERSAMA WARTAWAN PENCETAKAN DAN JUGA PENYIARAN...

cuak jgn ckp lah..mmg bercampur baur...tapi nk wat cam ner..dah kate pon assgmnt..bile dah assgmnt, kompom2 lah ade markah kan?? so nk tak nk, kene lah g wat gakk.....

*SEHARI BERSAMA WARTAWAN PERCETAKAN

  • wartawan yg aku ikot- SHOLINA OSMAN
  • ikot akak ni g KLCC...de perasmian POPULAR...
  • kelakar ade, sedih ade, best pon ade..huhuhu..
  • g klcc nek teksi...dari chan sow lin..(bab tu aku amek lesen kete)
  • aku smp awal kat lokasi...de owg tny, media dari mane?? dgn bgga aku jwp UTUSAN...huhuhu
  • bile mjlis stat...bermula lah kerja aku sebgai wartawan...even only for 1 day..
yg pakai baju purple n tudung purple tu lah JOURNALIST yg aku folow..hehe
sebelah nye yg berbaju purple jugak tu...senior aku..
mcm reunion lah plak...


DATUK DR WEE KA SIONG..
source penting tuk event ni...

bincang2 ngn wartawan dari organisasi len..
ape tajuk nk wat?? isi ape nk tulis??
ape sebenr nye yg Datuk tu ckp??sik ckp cina jer.....

aku tolong Kak Sho wat news..huhuhu...
salin ape tu?? Kak Sho turun kan ilmu...

bukak pose tyme..hehehe


ok..tu lah experiences yg aku dpt tyme wat SEHARI BERSAMA WARTAWAN PERCETAKAN NIE...
skg ni aku nk cite pasal SEHARI BERSAMA WARTAWAN PENYIARAN PLAK...

ermm...cam ne nk mula...setahu aku, ramai owg nk jd Broadcast journalist (BJ) nie...yelah..muka masok tb wei...lau mak abh tgk, kompom2 kecoh 1 kmpg....seperti:-

pakya!!!!! anak ko masuk tb yer semlm..dasat nyer anak ko...glamer lah pas nie...(iyer ke dasat n glamer)??

huhuhu...pandai je aku wat spekulasi yg tidak2...ntah2 owg kg pon dah tak heran..dowg ag byk masuk tb..hahahhaah....ok2...sekg nie...scroll bwh..tgk pic aku tyme wat assgmnt ni kat...
tmp yg aku tuju tuk assgmnt ni ialah...BERNAMA TV.....

*SEHARI BERSAMA WARTAWAN PENYIARAN


  • aku follow MOHD HAIDAR MOHD ALI...yes..die seorang lelaki....huhuhu..jgn pk pape kay..iman aku kuat n teguh ag....hahahhaa..
  • tmp yg dituju??? MSN...jumpe pengarah MSN...Datuk Zolkples Embong
  • memndg kn ari tu ari jumaat, aku pon pakai baju kurung..baju kurng tu 1 hal..kaler baju tu..mak aiihhh...merah mak ngah..lau lembu nmpk..kompom aku jd mgsa pertm kene kejo..hahaha..
  • b4 tggu datuk n nk wat interview, aku jumpe sowg wanita nie..ceh3...skema giler...dalm ati aku 'eehhh...Wan Zaleha Radzi la...'..lawa nyer..macm owg putih..bab kulit die putih..hahaha...
  • kowg tak kenal?? jgn riso..bab der wartawan BERNAMA TV pon tak kenal die..hahaha..
  • wartawan tu siap tny ag 'cik ni sape??"..teros berubah muka Wan Zaleha...hahaha...
  • tgk la pic2 kat bawah nie kay....ENJOY!!!!
aku dah cakap!!!
merah sgt ni..lalalala....


BJ sedg menjalan kn tugas....

sumber utama..
pengarah MSN...

wat voice over (VO)..
N sound on tape (SOT)

bukti2....


pas je abih proses berita tu, aku teros kol ibu n ayah di rumah...

emok:- ibu, kul 5.30ptg nt jgn lupe tgk BERITA BERNAMA tau..ngah masuk tv..
ibu:- ehh??? nape plak?? mane ngah tau muka ngah masuk tv??
emok:- ngah tau la...bab tadi BJ yg ngah ikot tu, amek scene ngah tgh tulis2...pdhal ngah tak tulis pon..lalalalala....
ibu:- ok2..nt ibu tgk...

(aku tau ibu excited pasal tu..alang kah hepi nyer lau ape yg aku wat tu akan jadi kenyataan...AMIN...mudah- mudahan....)

mlm itu ibu kol aku...

ibu:-hehehhee...lame gak muka ngah tyme tu...tgh2 tulis2.....
ibu n ayah tgk ulang2 kali...abg pon tgk...

p/s:- aku tau ibu mengharapkan sume tu jd kenyatan..
INSYALLAH....ngah akan berusaha...
tuk kebahagian ibu, ayah n family...