Followers

Wednesday, April 27, 2011

'AKU GILER SHOPPING'

'AKU GILER SHOPPING'



Fad Ali wat contest ag..
jom join ramai- ramai...SINI

aku suka dan minat sangat2 kat satu brand nie..
PLAYEZ GIRLS...
tempat yang selalu aku terjah tuk menyoppingkan diri beli barang2 nie kat
SUNWAY PYRAMID dan juga BERJAYA TIMES SQUARE
kat sini ape yang aku selalu beli??
selalu nya aku beli baju, kasut dan beg..
huhuhu...
macam banyak jer....

dulu....sebulan sekali aku akan pergi kedai PLAYEZ GIRLS nie
tuk menghabiskan wit beli barang-barang dowg...
hehehe...dan yang paling aku suka...
aku akan beli jenis barang yang sama....
tapi kaler je lain...
maksud nye????
baju tu saiz, corak semua sama...
kaler jer lain...so aku akan tros amek 3 helai sekali...
lalalalaalala.....

agpon harga nya tak lah mahal sangat..
sesuai untuk yang berstatus pelajar macam aku nie..
kira kalau korang beli perfume harga seraus ringgit,
korang boleh dapat 3 barang kat PLAYEZ nie..
huhuhu...
tak mahal kan???

so ape lagi??
serang!!!!!!!!

nak tengok koleksi 
PLAYEZ GIRLS aku??

ni lah koleksi PLAYEZ GILRS yang aku beli

Baju dan beg dari PLAYEZ GIRLS...

Fad leh lah tgk PLAYEZ GILRS
lau nak tau emok ni GILER SHOPPING ke tak..
hehehe.....

nota kaki:- nebes tuk kali ke-2 laaa....ni contest ke 2 yang aku join dari Fad Ali..
moh kawan- kawan..jom kita join contest. 'AKU GILER SHOPPING' nie....
aku
BUKAN PLAYEZ GIRLS ok!!!!
hehehehehe....

'TEAM BOLA FEVERET AKU'

Fad Ali
klik lah lau nak join...
hadiah kelihatan menarik..huhuhu...

(betol ke aku nak join ni?? emok boleh!!!)


Assalamualaikum...
TQ kat Fad Ali sebab sudi ajak emok join contest nie..
even masih blur-blur ag nak tulih aper..
hehehe...

ok...balik kepada niat asal..nak join contest...
team bola yang emok pilih...ialah..jeng..jeng...jeng...
VALENCIA....
sebab:-
kerjasama antara team dorang sangat kuat...
pastu mereka ni tak mudah mengalah...mane emok tau???
sebab tiap kali kalau lawan..dorang mesti gasak habis- habisan...
aper?? team lain pon same??
tak lah..VALENCIA ag hebat !!!! huhuhu...
tgk logo nya..hebat kan?? 




lepas tu Fad Ali suh pilih salah satu pemain feveret ek??
emok pilih....lalalalala....

JUAN MANUEL MATA
nape emok pilih die???
sebab dia seorang striker/ winger yang bagus...
dia ader teknik dribble (menggelecik) bola yang baik dan bagusssss....
dia juga menjadi NADI penggerak team nie dan 
banyak buat cubaan untuk menjaringkan GGGOOOLLLLL!!!!
teknik dan kebolehan yang di ada juga lah yang membawa team VALENCIA ini ke kelompok ke tiga teratas.......

ni lah rupa nye..
emsem kan??
mata lawa macam kucing...huhuhu..:))
gatai nnaaaa.......

so sape2 nak join contest nie...di ALU- ALU kan....
singgah lah ke blog Fad Ali nie...
SEMOGA BERJAYA.....

nota kaki:- neves plak nak bagi link kat blog Fad ..huhuhu.....

Tuesday, April 26, 2011

CONTEST RIBEN PUTIH : SI RABUN

ni lah empunya yg membuat contest...
nak join...klik SINI




nama: Emok Zakaria

jenis rabun: Rabun jauh 

power mata: kanan (75), kiri (100)

punca rabun: suka tengok tv dalam gelap, tengok dekat2 sampai nak melekat hidung kat skrin tv

tempoh mengalami rabun: 4 tahun

perasaan: sangat suka pada mulanya...sebab nampak cute sangat bila bercermin mata....

pengalaman manis menjadi si rabun : ramai orang cakap cina dengan saya bab ingat saya amoi....

pengalaman pahit : baru ada dua cermin mata dalam tempoh menjadi rabun..sebab saya tak suka pakai cermin mata....sanggup tak nampak...dari pakai cermin mata....

nampak sangat emok memang jarang pakai cermin mata..
ni pon picture tahun berapa ntah...
huhuhu...
emok yang pakai tudung krim tu yer...(eh!! krim ke kaler tudung tu??)



comey kan contest nie??
jom lah join....
klik kat RIBEN PUTIH




~ itu niat saya ~

Assalamualaikum...
tq kat ROSALIA HUDA sebab wat entri tuk aku..huhuhu..

bukan ape, bagi present kat die sebab die jadi follower aku yg ke 100...
lagi pon aku mmg dah niat dlm ati nak bagi....so leh lah tau ader gak org nak follow blog aku yang tak seberapa nak hot nie..kan??

klik SINI tuk entri selanjut nye ok...


aku comey??
aduh..kembang dah idung nie...:))
tq


kami juga berhubung kat FB...best!!!

nota kaki:- hope ader yg tak terasa pasal aku wat entri khas untuk follower ke 100 nie..ni niat aku..so lau dah niat..kene lah tunai kan..ye dak?? hehehe....

TQ sudi BACA
LURVE, EMOK:))

~ saya TAK SENGAJA ber'SYG' dengan advisor saya ~

gmbr tak der kene mengena ngn entri..
cume nk ckp kucing nie comey..
rase nk gigit telinga die..
hehehe....
Assalamualaikum....
hahahaha...eh minah nie..belom pape dah gelak...
yelah lah...aku lau igt kisah ni mesti nak gelak guling2 macm tenggiling..lalala....

alkisah....aku nak g jumpe advisor aku..untuk?? seperti biasa...ACADEMIC WRITING...
smp je depan ofis die aku pon msg lah....

(sir, sy dah depan opis nie) sir pon reply....(ok, come in)..huhu..
iyer..advisor aku mmg kaki skeping yer...lalalala...

lebih kurg setgh jam kami berdiskusi..aku pon balik lah hostel...
kat hostel ape lagi...aku golek2 atas katil...amek mood nak tydo...

tgn pon belek2 lah hp n tengok sent items....tibe2...
(sir, syg dah depan opis nie)
apa??? melompat minah tu...tak tau nak wat apa...lalala...
dengan hati yg kental dan semangat yang waja, aku pon msg lah sir....

sir, tadi iera (tros guna nama tau..takut slh taip lagi)..salah taip msg yer...
sowie yer sir.......

sir kate...huhuhu....i perasan u salah taip, tapi saje tak nk ckp kat u...(ishh sir nie..wat malu aku jer..:))

aku pon balas...sori sir, jgn bitaw orang lain yer..malu sgt nie..dah lah esok ade kelas dgn sir....

keesokkan harinya....

aku dgn selamber g berFacebooking dlm lab...
sir tegur...iera!!! facebook ek???
dgn nada cuak aku jawab....mane ader...(dlm ati dah dup dap dup dap)

tibe2 die panggil...sayang..keje dah siap??
apa yang terjadi??
semua mata tertumpu pada aku...
then aku kene gelak secara harmoni oleh classmate aku...

sir pon dengan bangga nye pergi cerita kejadian tersebut dekat depan kelas..
malu wei..merah hijo merah hijo muka aku tahan malu...hahahaa...

moral of the story:- b4 anta msg kat sape2..check dulu ejaan nye yer...jdi mcm nie..tak ke malu...dengan lecture plak tu....

TQ sudi BACA
MURVE, EMOK:))

~ ni lah gerangan nyer ~

Assalamualaikum....
yeah!!!! akhir nye aku temui follower aku yang ke 100...
seorang gadis..baru berusia 18 tahun..lalala.....nak tau sape....tgk lah kay....
FOLLOWER KE 100- Rosalia Huda nama nyer...


kepada Rosalia Huda...TQ banyak2 kerana follow emok...n TAHNIAH bab jadi follower ke 100..
aduh...emok ni kecoh lah..baru 100 kot...ishh...bia lah..emok nak bangga nie..hahaha...

pesanan lain...Rosalia Huda....sila tinggal kan butiran anda di email iera yer....:))

TQ sudi FOLLOW...
LURVE, EMOK :))

Monday, April 25, 2011

~ followers ke 100...HADIAH nyer?? jeng jeng jeng.....~

Assalamualaikum...
mlm ni tak der mood nak buat keje....nak update blog jer..hahaha...
boleh?? tak boleh..nak gak..tak kire..nak gak...(muncung sampai leh sangkut hanger)

entri kali nie adalah entri yang ternanti- nanti macam bulan jatuh ke riba..hahaha..
nak gak tau gerangan siapakah yang menjadi followers ke 100 aku....

alah minah nie..baru 100 nak kecoh?? yelah..aku tak sehebat mana....
baru je berjinak- jinak dalam dunia nie...pelan- pelan kayuh beb...hahaha....


so sekarang ni aku ternanti pasti lah siapa gerangan pengikut ku yg ke 100 nie..
lalalala....sama2 kita nanti kan yer...
di entri yang seterusnya...
nak promote kat FB jap.....mane tau timbul orang nya itu...

nota kaki:- nebes lah plak...hahaha...

TQ sudi BACA
LURVE, EMOK...

~ SETAHUN sudah ~

Assalamualaikum...
pagi2 nie aku tengah mentelaah buku lagi..pagi nanti ader final test...huhuhu..
then classmate2 nak discuss nak wat BBQ sebab sem ni ialah sem last kami..
tu yang aku lomah tu..yelah..dah kate pon kali terakhir..kompom2 lah sedih kan?? bile dah sedih kompom2 lah nangis...huhuhu..tak sanggup aku nak hadapi semua tu...
tapi apa kan daya..aku terpaksa..lalala..

ok2..emok dah jauh melalut....ari ni..25 april 2011, genap setahun aku bersama si dia...ceh ceh ceh..
gedix jer bunyi nyer kan?? hahaha..

so tak celebrate beriya pon sebab aku banyak keje nak buat..dan si dia memahami..
kami keluar makan jer..lalala....apee pon tak boleh..huhuhu..(pengaruh maharaja lawak ni..)

hehehehe..
tak der beli kek..
big apple pon jadi lah....

aku mcm biasa..
menggedix kan diri..
hahaha....

lurve him so much..

tq 4 everything B....
CORET- CORET :-

  • kami ke Jusco Bukit Tinggi Klang..tinggi ke tak?? boleh lah..:p
  • jalan2..tak tgk wayang sebab tak der cite best...busan...nak tgk RIO ...tapi igt plak si dia kate..."no more cartoons"....:p
  • then g makan....before balik beli big apple plak...sampai shah alam makn ayam penyet plak..iyer..percaya lah..KAMI mmg kuat makan..:p
  • semoga hubungan KAMI ini berkekalan..dan aku tak akan pernah jemu bersyukur kepada NYA kerana mempertemukan kami....alhamdulillah....

TQ sudi BACA
LURVE, EMOK:))

nak sambung baca buku plak...huhuhu

Friday, April 22, 2011

~ KISAH LUCU 3 ~reti mengaji tak?? ~





Azizan : Zi, ko reti tak ngaji Quran?

Azizi : Reti la sesekit… tp aku bace merangkak-rangkak lagi la…

Azizan : lerrr nape truk sangat? Sian nyer…

Azizi : apesal ko nak kesian kat aku lak? Kite bukan sedare pun.. takpe arr.. janji aku reti la jugak membace… pd org lain yang tak tau membace tu…

Azizan : tak la, aku sian la kat ko.. pasal org lain membace elok je duduk.. sesopan lagi…. yang ko lak, bace merangkak2 tu buat ape.. susah sangat ker sampai takleh duduk?

Azizi : [Dalam hati] hampeh nyer budak… aku lempang kang ha…





TQ sudi BACA
LURVE, EMOK :))

~ KISAH LUCU 2 - kacang nenek ~





Pada suatu hari, Ani membawa boifrennya berjumpa neneknya

Nenek: sila duduk
Boifren: Tenkiu, nek.
Nenek: Ani, pergila ke dapur buat air

Semasa menunggu mereka membuat air di dapur, boifren Ani telah memakan kacang yg ade atas meja sampai abis.

Boifren: Opps, mintak maaf nenek, saya makan kacang nenek sampai abis.
Nenek: takpe, lagipun nenek bukannya makan kacang tu. Ani selalu beli coklat yang ada kacang kat dalam, jadi nenek makan coklat ajela. Kacang tu nenek tak makan, nenek kulum-kulum je.

Boifren: Weeeeekkkkkk!!!!



TQ sudi BACA
LURVE, EMOK :))

~ KISAH LUCU 1 - Jgn samakan isteri anda macam vending machine ~



Sepasang suami isteri baru bercerai dan mereka bertengkar untuk tentukan hak penjagaan anak tunggal mereka. pas tu mereka pun pegi ke pejabat agama, jumpa kadi nak minta nasihat.

kadi tanye kat pompuan tu... . "kenapa awak rasa awak yang paling layak bela anak tu?

pompuan tu jawab... "saya yang mengandungkan anak tu. saya yang melahirkan anak tu.
dia keluar dari perut saya."

si jantan (suami) terkedu sebab dia tau pas ni kadi akan tanye dia lak. ahhh... sudah... mende aku nak goreng kadi ni... .kadi pun tanye si jantan...
"hah... kamu... .bagi alasan kenapa anak tu kamu yang patut bela"

"tuan kadi... kalaulah saya ada syiling seringgit, dan saya 'masukkan' dalam vending machine, pas saya 'tekan satu butang pilihan, maka keluarlah setin air minuman. saya nak tanye tuan..air tin yang keluar dari mesin tu hak saya atau hak mesin?"

jawab kadi.."hak kamu le.."

jantan tu kata lak.. "hah... sama le kes ni pun. Kan tuan... kan... kan "



P/S :
1. Jgn samakan isteri anda macam vending machine. 
2. Jgn samakan anak anda macam air tin
3. Jgn samakan 'anu' anda cam duit syiling ... hehehehehhe "

TQ sudi BACA
LURVE, EMOK:))

Thursday, April 21, 2011

~ entri TERIMA KASIH untuk en.FIRDAUS KASIM ~

Assalamualaikum...
yaahhoooo.......ish..ish...suka sgt pompuan nie..hahaha..
sebab aku dah ade header baru..even tak secantek dan tak sehebat mana..tapi aku berbangga dengan hasil titik peluh aku..huhuhu...

sampai tak makan dan tak buat kerja aku duk membelek adobe photoshop cs4 ni..lalala...
akhir nye..dengan usaha..aku berjaya wat header untuk blog Emok Zakaria ini..hahaha..
eeee...aku suka sangat nie..kome dapat tengok tak aku hepi gaya mana??? hahahahahaa....

mana aku belajar wat header??dari LELAKI INI...
fuuuhhh..hebat lelaki ini...aku pggl die en FK...dia sanggup terang step by step kat blog dia..
nampak macam mudah..tapi payah gak lah...tak caya?? tak caya tanya aku...sebab aku dah melalui nya..huhuhu.....

berapa byk komen aku post kat blog en FK sebab aku tak faham..aku guna CS4..takut ade yang aku terlepas pandang....akhirnya...Alhamdullilah...aku berjaya...hasil nya???

jangan gelak tau...huhuhu......

yeeehhaaa...ni lah header baru aku..
huhuhu...simple jer..
maklum lah..budak baru belajo...

ni header SIFU aku..
beza kan??
hahaha....takpe2..
pelan- pelan kayuh...huhuhu...
iyer...akhir nya aku dapat gak header seperti orang lain..huhuhu...
harapan aku..lepas ni aku akan buat header yang lebih canteekkk ag..lalalaala....

sekarang ni aku nak turun bawah..nak beli nasi lemak...lapo beno dah gaya nye perut teman ni...

TQ sudi BACA
LURVE, EMOK :))

~ entri KHAS untuk FAD ALI! ~

Assalamualaikum....
sikit nye followers die...iyer ker?? dan2 jer...sekali aku tgk SINI..huhhh..lagi ramai dari aku tau...

FAD ALI..owh...anda bergurau senda di hari ini yer...
apa yang FAD gurau kan?? lihat..lihat..lihat bawah ini....


fuhhh....Fad kate followers aku yang tak smp seratus ni banyak??
bila aku tgk followers dia..ag byk dari aku kot..hahahaha...Fad buat lawak ek...

so sape2 yang nak kenal ngn Fad..leh lah tgk SINI...
leh kenal2..ngorat2..lalala.....
tak tau leh ke tak..aku gurau-gurau jer..sebab kat FB Fad..relationship status dah bertunang..ttteeettt...no komen..huhuhuhu....

nota kaki:- Fad nak g Pulau Kapas ek....emok dah promote blog...jgn lupa beli kan pape tuk emoh..huhuhu.....

~ pagi2 dah tatap muka FATIN LIYANA dan AYUN AYUNAR~

Assalamualaikum..dan selalmat pagi....
pagi ni sepatutnya aku kene jumpe advisor...pasal academic writing aku yang tak pasti bila nah abis..huhuhu...

celik mata...basuh muka...gosok gigi..(malas lah nak mandi ag..ramai sangat staff laki berkeliaran kat hostel nie)
so aku pon on lappy dengan harapan nak stat buat academic writng....ishh..ish..tenet punya lah laju...ok..ni betol2 laju kay...hahaha..

aku teros bukak blog AYUN AYUNAR dan FATIN LIYANA....
napa aku tengok blog mereka?? hebat sangat ke mereka nie??

ishh..ishh..ishh...rugi nya sapa yang tak kenal mereka nie..tambah lagi gadis bertudung macam aku..hehehe...
ok2..aku story satu2 kay....

FATIN LIYANA

sumber pic dari SINI
sabar...sabar...aku tahu kowg semua teruja..
hahaha..tu lah aku rasa 1st tyme tgk pic's Fatin ni..
lawa kan??
nak tau lebih lanjut pasal Fatin..
klik SINI

apa yang best nye pasal FATIN LIYANA nie??

  • sebab dia comey..lawa..aku sangat2 suka tgk muka die..lau aku yang pompuan ni pon suka tengok.lelaki apa ntah lagi kan??
  • kat blog dia banyak berkisahkan kehidupan die...seorang pelajar medic kat indonesia...
  • aku suka tengok cara die bertudung..and kat blog die ade tutorial...macam2 ada..g lah tengok..hehehe...
  • Fatin..model tudung...model baju...model bulu mata palsu..hehehe....dan pic Fatin penah jadi cover untuk cerpen2 di surat khabar..hebatkan???
  • tak tau nak cite apa lagi..yang pasti BEST !!!!





sumber pic dari AYUN AYUNAR
hehehehe...sekali imbas muka ayun ni macam scha al-yahya kan??
lawa...dah bertunang..ttteeettt....so lupa kan hasrat nak ngorat..:))
jangan lupa tengok blog AYUN AYUNAR

apa yang best pasal AYUN AYUNAR nie??
  • dekat blog die banyak tutorial..tambah ag pasal tudung..dan aku amek idea pakai tudung dari blog Ayun ler..hehehe..TQ AYUN..
  • Ayun ade kedai tudung...tu tak pasti ayun punya or ayun jurucakap..yang pasti nama Ayunar tu adalah nama kedai tudung tersebut..so kalau ader yang berminat nak beli inner or shawls...leh lah tgk blog Ayun nie...
  • tutorial Ayun lebih senang faham sebab Ayun buat video...so boleh nampak dgn lebih jelas...
  • ermm..tak tau nak cite ape lagi..g lah terjah blog Ayun...SINI
kesimpulannya....kalau aku berblogging..aku mesti tengok blog mereka berdua nie..nak tau perkembangan mereka dan juga ade ke style2 pakai shawl yang terbaru..ngeh..ngeh..ngeh...

dan aku..

hehehe...hasil selepas tgk blog mereka ber2...
ok tak??
boleh lah...lalala....
harapan aku...semoga aku canteeekkk seperti mereka..ahahahhaha..perasan dah..minah perasan dtg dah..hehehe..nak cantik macam dowg mmg tak lah kan..jauh panggang dari api...lalala...

nota kaki:- semoga fesyen2 tudung yang ada sekarang ni tak merubah niat aku bertudung..amin....

~ ex-KAWAN aku ~

sumber:-
Staff tempat Praktikal dulu..
TQ...

Ayat yang selalu kita dengar:
SHE'S MY EX-GF/ HE'S MY EX-BF

perkataan yang selalu buat kita hepi:
I LURVE U
I MISS U
SAYANG

benda yang selalu tipu kita:
CINTA MONYET

yang selalu buat kita tension:
RESULT TERUK

yang boleh buat kita tak tentu arah:
CLASH

yang susah kita jumpe:
TRUE LURVE

tapi, ada satu benda yang sellau kita dengar:
KAWAN

tapi jarang kita jumpe:
KAWAN SEJATI
SAHABAT

dan satu ayat yang tak akan pernah kita dengar:
DIA TU EX-KAWAN AKU

sebab
SEKALI DIA MENJADI KAWAN, SAMPAI BILA- BILA DIA TETAP KAWAN,
FOREVER

kenangan di politeknik Sabak Bernam

dengan rumet last sem kat poli

classmate di UiTM...

bersama kawan-kawan si DIA...


Wednesday, April 20, 2011

~ masih segmen Makan ~

Assalamualaikum...
ermm...aku nak tido petang nie..tapi atas hasutan rumet aku nie..aku tak boleh tydo...dia ajak aku teman die wat assignment..nak tak nak..aku teman kan lah jugak..huhuhu...walaupun dalam keadaan paksa rela...lalala...

so kita masih lagi dalam segmen yang sama..iaitu...Jalan- jalan cari Mamam...huhuhu..
lokasi kita kali ini ialah...masih lagi di area shah alam.....nama restoren nye  Nite Circle...
kedai ni macam kedai makan yang biasa....tapi apa yang spesel ialah...BUBUR nya...kalau tringin nak mamam bubur..aku akan ajak kawan- kawan aku datang sini..hehehe...best- best....

sabar...sabar...tak sabar nak tengok rupa bubur nya yer??? sama jer macam bubur biasa tu...tapi tak lah macam bubur ayam mcd tu..hehehe....

ni lah lauk yang biasa kami pilih nak makan dengan bubur..
ayam goreng....ikan masin...dan cendawan goreng taucu..
semua nya masin-masin..
baru ade 'kick' makan dengan bubur kosong..
hehehe...

ermm..sedapnya..tak sabar nak mamam...
jemput makan yer semua..huhu

ni siapa??
gadis yang berangan ini menjadi pengacara Jalan2 Cari Mamam...
hehehe....amin....moga termakbul...
inginkan maklumat lanjut???

  • aku tak berapa pasti lokasi kedai ni....tapi dekat dengan shell...(hey!! ko ingat kat shah alam ade 1 je shell???)..hahaha..
  • kedai ni best...staff- staff nyer semua...errmm...goreng pon sodap..hahaha...
  • bila kita duduk jer..akan ada seorang makcik ni dtg bawak sata dengan otak-otak...pun sedap gak....tak sempat nak amek pic..bab dah selamat masuk perut...hahaha....
  • western pun ade kat kedai ni..dengar kabar..sedap jugak..tapi aku tak penah rasa bab aku lebih suka bubur nya....
  • apa lagi....SERANG!!!!!!
TQ sudi BACA
LURVE, IERA :))

~segmen..makan...makan...dan makan lagi ~

Assalamualaikum....
ish..ish..ish...asik cerita pasal makan jer...memanglah aku kuat makan..hahaha..
dalam masa yang sama aku nak kurus..boleh tak?? tak nak diet..tapi nak kurus..hahaha.....

memandangkan aku kuat makan..maka dengan ini aku nak wat segmen....memperkenalkan makanan..boleh?? hehehe...yelah...aku berangan nak jadi macam Maria Tunku Sabri..nak jadi pengacara Jalan- jalan cari Mamam..mesti best kan?? huhuhuhu..best..best...


ok..ok...lokasi kita kali ini ialah..kedai Ayam Penyet...betol kan ejaan nyer tu?? hehehe....
nak tengok rupa bentuk nye?? satt nnaaa.....


ok...ni bukan ayam penyet....hahaha...
ni orang yang nak makan ayam penyet...
aku bersama faizah.....

yang ala2 manja (baju putih), shah nama nya...
dia lah yang kenal kan kedai nie kat kami..
ag sowg tu classmate aku..hehehe..
khairul...

iyer...ni lah rupa ayam penyet nyer...
best...sambal yang banyak tomato..
ayam n kubis n timun....
sesuai untuk yang suka ulam- ulam macam aku..hahaha...
nak tahu dengan lebih lanjut??

  • lokasi kedai makan ni kat Padang Jawa, Shah Alam....lebih spesifik aku tak tau sangat..yang pasti lepas je jambatan Padang Jawa tu belok kanan...kat selekoh tu ada abang jual durian..hahaha..jual durian pakai laptop kay..series..bab aku tengok die bawak laptop..hahaha....(kalau lah padang jawa tu byk jambatan / flyover....jenuh kome nak cari kedai tu....hahaha)
  • kedai ni unik sebab...nasi kena amek sendiri dan boleh amek banyak mana pon yang kita nak...tambah lah sampai kowang lebam..hehehe..
  • nasi + ayam penyet + air = rm5...(tak kira lah air apa pon yang kowang order..air tetap rm1...huhuhu..best kan??)
  • kedai ni membuatkan kita rasa dekat Indonesia..bab pekerja atau staff nya( sedap skit pggl staff)..sume dari negara sana...pelanggan nya pon kebanyakkan dari sana..so tak payah susah2 nak g sana..jauh..mahal..hahaha....
  • so apa lagi??? g lah serbu!!!! SERANG!!!!!!!!!!!
nota kaki:- lau tak jumpe kedai nya...hubungi iera yer..hehehe....Selamat Mencuba...ermmm..sedap..sedap....

TQ sudi BAC
LURVE, IERA :))

Tuesday, April 19, 2011

"Mahu join bloglist pilihan Askrie Hishamuddin"

Assalamualaikum....
hari ini aku semangat berblogging...so jumpe lah blog JEJAKA ini...ehemm...ehemmm...ensem?? boleh tahan....
bergaya?? boleh tahan..ermm..jangan tanya lagi..nanti tak boleh tahan..hahaha..gurau - gurau jer.....

iyer..ini lah JEJAKA yang aku maksud kan tadi..
nak join....klik SINI

kenapa JEJAKA INI perlu pilih aku sebagai bloglist??
sebab...aku belom kahwin..hahaha..ok..ok...bergurau jer...(gurau kasar ek??)
kenape ek??..nanti aku leh view blog dia selalu..huhu...leh komen- komen..
aku suka tengok header die....lawa!!!! nak jugak...JEJAKA INI..boleh tak tolong saya wat header yang cantik begitu..lalala....
apa lagi nak puji ek?? aku kene tengok blog dia selalu...baru lah dapat kenal die..even bukan secara live...
n indirectly, dpat lah tolong naik kn trafik masing-masing...kan??? chill :))

~ yeah...aku dah pandai wat print screen...huhuhu ~

Assalamualaikum...hehehe..
petang ni aku suka sangat...hilang segala problem yang ada..hahaha..
gaya macam dapat duit berjuta kan??
aku hepi sebab aku dah pandai wat print screen...apa?? ketinggalan zaman??
tu lah pasal...tengok blog orang lain best jer...aku nak gak wat bende tu..hehehe..aku berjaya...HEPI!!!!!

tq kat SAHABAT BLOGGER....bab kat sini lah aku berkomen- komen dengan bloggers lain..
mintak tolong..hehehe..malu bertanya, sesat jalan...

huhuhu..hepi sangat nie....1st print screen yang aku wat???
sat naaaa........:)))....senyum melebar nie....

yeah..ni lah benda 1st aku wat..huhuhu...

 sebagai tanda PENGHARGAAN...aku nak share dengan anda semua lah...komen- komen kami nie..huhu..
mereka sungguh BERUSAHA membantu aku...TERIMA KASIH semua....





hehehe...best kan?? pas ni lau ade pape ag...leh lah mintak tolong ag..boleh kan??
BEST!!!!!!!!!!!!

nota kaki:- lepas ni jangan tanya lah kenapa semua benda aku nak print screen..hahaha..maklum lah..dah pandai buat....:)

TQ sudi BACA..
LURVE, IERA :))

~KAWAN MC221 ~

Assalamualaikum...
ermm....sekarang ni aku tengah baca buku..esok ader final test..diulang...final test yer..bukan final exam..huhuhu..
bile student kos lain tanya bila final exam? berapa paper? bila abih exam?? aku malas nak jawab..sebab nanti dorang kate aku berlagak plak..hahaha..

aku sem ni tak der final exam..tapi....jeng..jeng..jeng...keje sangat lah banyak wei..
setimpal lah dengan ketiadaan final exam tu..huhuhu....

so aku pon ape lagi...baca buku sambil ber'facebook'ing...
sejak akhir- akhir ni, classmate aku kebanyakkan nya semua post status yang sedih-sedih...
yelah....tinggal lagi berapa hari jer untuk kami bersama..
lepas ni semua dah bawak haluan masing- masing....hehehe

SEMOGA KALIAN SEMUA BERJAYA.....

aku sedih...giler ko tak sedih..hehehe..
harus lah sedih..semua tu kawan- kawan aku..pernah berkongsi susah dan senang dengan aku...
tapi ade sebab yang membuatkan hubungan kami agak renggang sekarang..
mungkin aku penat? mungkin aku ade masalah lain?
sehingga mereka pikir aku nak lari jauh dari mereka..
jauh sekali...aku tak penah nak jauhkan diri dari mereka..

tapi aku nak wat camner lau mereka sendiri berpikir macam tu..
kita tak dapat nak puaskan hati semua pihak....

aku tau tak semua classmate aku akan baca blog aku...cume aku akan buat luahan kat sini je lah..biar pon mereka tak tahu..asalkan dalam hati aku ni, aku tau betapa aku tetap mengingati mereka sebagai SAHABAT....

KAWAN- KAWAN...

saat ni...aku sangat hepi bersama MEREKA....
LUAHAN AKU???ehemm...ehem...testing..testing...hehehe...

  • TERIMA KASIH kerana menjadi kawan- kawan yang BAIK tuk aku...
  • kenangan bersama kalian tak mungkin aku lupa kan...
  • semoga persahabatan kita berkekalan...
  • aku sentiasa doakan kebahagian kalian semua..
  • kalau nak kawin..jangan lupa jemput aku nie...yelah..even mulut aku jahat..insyaAllah aku datang kenduri kowang bawak hadiah...huhuhu....
  • semoga apa sahaja yang kalian buat akan dirahmati ALLAH....amin...
  • sayang kah aku kat kalian?? tak usah ditanya....sebab jawapan nye kalian sendiri tau...SAYANG SANGAT!!!!!!!!!
baca lah komen-komen mereka di FB nie.....KOMEN...

TQ sudi BACA..
LUREV, IERA :))

Monday, April 18, 2011

~ BILA APRIL ~

Assalamualaikum...
yeah!!! sekarang ni bulan april...bukan ape...genap setahun hubungan iera dengan SI DIA..
sekejap jer masa berlalu...so bila dengar lagu ni terus sengih sowg2..huhuhu

Bila April tiba
Hati mula berkata
Setahun lamanya
Perkenalan kita
Ku tanya padamu
Kapankah hatimu
Akan ku miliki
Selama abadi
Di April yang itu
Kau katakan padaku
Sabarlah menanti
Takkan lama lagi
Kau senyum bermakna
Padaku kau pinta
Berikanlah oh waktu
Kenalilah dirimu
Bila bila April
Aku menantimu, aku menantimu
Dan bila April, bila April
Dapatku pastikan, cintaku ini
Dan bila, bila April
Bibirku pasti akan bertanya
Kapankah kau milik ku..

harapan aku..semoga hubungan kamu kekal sehingga akhir hayat..insyaAllah...
aku hanya mampu berdoa yang terBAIK untuk hubungan kami.....

nota kaki:- 1st anniversary?? 25 April 2011....sama dengan tarikh besday aku...25 oktober....yeah!!!!!


FACEBOOK...hehehe....
tq bab mempertemukan aku ngan SI DIA... 


kini...AKU dan KAMU....
TQ sudi BACA...
LURVE, IERA :))

~ kalau lah SMS tu berNADA ~

Assalamualaikum.....
sekarang ni banyak abis kan masa berAcademic Writing...bile lah nak siap nyer..aku pon tak berapa nak pasti lah...tapi aku cube sedaya upaya untuk menyiapkan nya..hehehe...

SMS?? apa itu sms?? ermmm..tipu sangat kalau tak tau sms tu ape kan??
apa yang aku nak kongsi kan kat sini dengan kalian semua, bila kadang- kadang sms nie boleh buat kita bergaduh...apa sebab nya??

sebab SMS ni tak der tone...yelah...kita akan baca sms tu ikot nada kita...kita akan rasa sms tu macam si pengirim marah n maki- maki kita..padahal si pengirim tak bermaksud begitu pon...

sebab tu lah aku rasa, kalau lah ade tone untuk sms nie, mesti kita tak kan salah faham lagi kan??
sekarang ni kalau rasa- rasa nak bergurau kasar tu...aku mesti letak simbol :-), :p..dan lain- lain..
so si penerima pon tau lah yang kita nie tengah bergurau..bukan tengah marah- marah die...kan?kan?kan?

situasi ni pon kadang- kadang berlaku dekat aku gak...huhuhu...
kowg pon mesti penah lalui kan?? so apa pendapat kowg??


errmmm..tapi bukan kat sms jer..kadang- kadang aku rasa lau komen kat FB ade tone pon orait gak kan??hehehe...berangan aje aku nie.....

TQ sudi BACA
LURVE, IERA :))

Friday, April 15, 2011

~ kuala selangor HEBAT!!!! ~

Assalamualaikum....
yeah!! sebagai seorang yang duduk dikuala selangor..walaupun baru tiga bulan duk sana...aku berbangga dengan pembukaan Mc'Donalds kat sana...YEAH!!!!! nape aku suka sangat??? sebab....

aku suka sangat makan mc'd ...iyer..ini adalah kisah benar..bukan rekaan semata- mata....
lepas nie, aku boleh lah makan big mac puas2...jangan tanya kenapa kalau aku duk berkampung kat mc'd tu..

yelah...selalu kat shah alam nie, aku selalu g dating makan mc'd...hang out ngan member- member makan mc'd ...
sampai kan sehari aku boleh makan mc'd tiga kali tau..huhuhu...
addicted sangat gaya nyer nie..lalala...

so dah ade kat kuala nie, tak payah lah aku risau lagi...
agpon, ibu tersayang juga suka makan Big mac...ade lah geng...yes!!!yes!!!yes!!!

huhuhu..cuti sem pon lama...nak keje MC'D lah!!!!
tak sabar nak balik rumah..

nak pergi MC'D !!!! (eleh..mcm lah tak penah pergi mc'd...kecoh jer minah nie)
hahaha.....

Mc'd nanti kan kedatangan ku ini yer!!!!

TQ sudi BACA
LURVE, IERA :))

~ semakin HAMPIR...semakin JAUH `

Assalamualaikum...
sekarang ni, aku dalam kelas...kalau diikut kan hari ni hari terakhir tuk semester lima nie...insyaAllah.aku dan rakan- rakan yang lain akan buat praktikal bulan sembilan nanti.....

even hari ni hari terakhir, tapi aku pon tak tau ape perasaan aku sebenarnya...sedih?? gembira?? tak sabar?? meronta- ronta?? entah lah...aku pun tak berapa nak faham...

tapi hati aku ni, Tuhan aje yang tahu....so, dari kejauhan ni, aku nak MINTAK MAAF kat semua kenalan yang mengenali aku terutama rakan- rakan sekelas aku...

aku nak mintak maaf jikalau sepanjang perkenalan kita, aku ade buat kamu semua terasa, sakit hati dan sebagainya...walau apa pun yang kamu semua anggap pada aku, aku tak ambil series...aku anggap tu semua asam garam dalam persahabatan..

aku doa kan kamu semua mendapat kejayaan yang kamu semua ingin kan....insyaAllah....

aku SEDIH..
tapi aku rase tak perlu lah aku tunjuk kan perasaan ni...

kenangan bersama kamu semua tak mungkin aku lupa..
TERIMA KASIH UNTUK SEMUA.....
nota kaki:- halal kan segala yang telah jadi antara kita....