Followers

Sunday, July 31, 2011

~ fesyen tudung dari zaman ke zaman ~

Assalamualaikum dan Selamat Malam..ehh..dah pagi dah..huhuhu..
sementara nak tggu en.BF abih men snuker, aku rasa sempat lah kot aku nk update blog untuk pagi nie..
bia kan die jolok bola snuker tu smp subuh...:p

pagi nie aku rajin nak Blog Walking..
sebab kakak aku baru pas bayar wit berukband...so laju lah sikit tenet nie...
aku pon tak tau ade kene mengena ke tak antara bayar bil lambat dgn line tenet berukband menjadi slow, 
tapi tu lah yang terjadi...:))

blog yang aku tgk pagi nie..
hahaha....sgt2 kelakar...
so dgn itu aku nak share dgn korang gak...

KAK SENDUK memang kelakar..
siap tunjuk lagi fesyen bertudung dari zaman dulu...
sampai lah sekarang..

so ape lagi???
terjah lah blog KAK SENDUK

emok:- nak cube fesyen tudung periuk lah plak...

Sunday, July 24, 2011

~ HAZAMA!!! entri untuk si 'kabel' ~

Assalamualaikum...kepada peminat HAZAMA...jgn jeles..raya rahun nie aku nak g beraya umah Pak Lang a.k.a Hazama..*eeeee...sebut nama die pon dah wat aku histeria*...

mesti korang kate aku poyo kan? yelah..pose pon belum lagi tapi dah berangan nak beraya rumah hazama..macam lah hazama kenal aku?? hahaha...ader aku kisah?????????...aku nak pegi gak rumah die..nak luahkan isi hati aku nie dekat die...nak bitaw die yang aku MINNNNAAAATTTTTTTTTTTTTTT sgt2 kat die..lalala...*peminat mintak lempang* :))

aku konfiden sgt nak beraya rumah hazama nie sebab ader kabel..lalala...si 'kabel' yang ajak aku beraya rumah hazama..best kan...kepada si'kabel' kalau kau tipu aku..aku pijak kaki kau..hahaha....

aku ade bukti ko ajak aku gi beraya rumah hazama......tak caya???

si'kabel' membuat pengakuan..
aku semakin teruja...
Hazama akan menjadi milik ku...:))
*perasan*

aku menjadi semakin gedik...hahaha...
nak peluk Hazama!!!!
*lempang sikit budak ni*

tido tak lena...
teringat kan Hazama...huhu
parah dah aku nie...

HAZAMA...kawwwwttiimmmm...

entri tak dapat diteruskan..kerana penulis mengalami serangan angau yang teruk terhadap Hazama..hahaha..
overlah aku nie!!!!

p/s:-hey Soul Brother!!!! :))

Thursday, July 21, 2011

~ bahasa ala- ala manja gitu ~


entri pagi nie nak share pasal SMS..saper tak pernah sms?? errmmm..nampak sgt menipu nyer..*gaya usop wilcha...:))

SMS...khidmat pesanan ringkas...seboleh- boleh kita akan ringkas kan ayat kita tuk menjimat kan kredit..kan?? tp yang aku pelik nyer, kadang2 tu nak ringkas sgt smp jadi tak faham...korang faham kan ape yang aku cube smp kan?? lau tak faham..aku tau nape...korang ngantuk kan?? dahh..dahh..g tydo..tapi sok promise baca entri nie tau!! *angkat tangan...nak promise nie..:))

kadang2 aku pelik sebab SMS yang sesetgh orang wat, boleh buat aku gelak guling- guling...huhuhu..
bukan dekat hp jer...dekat post fb pon sama.....bila tny umur, dah tahap akil baligh..tapi ayat macam budak kecik..huhuhu....

sebagai contoh..:-

  • itew nurk titow larh....( kita nak tido lah)
  • sayew nurk mamam nieyh....(saya nak makan ni)
  • naperw awak tak nurk layan itew?? itew cedih tawww.....(kenapa awak taknak layan kita??kita sedih tau)
  • eeee...tatot nyewww.......(eeee...takutnyer)
  • ehh...sowie yer...@ soey yer..(ehh...sorry yer)
tak leh bagi contoh banyak2, nanti korang igt aku plak pengamal bende2 nie..bukan ape, kalau kita nak taip tu, biar lah benda yang senang orang nak faham....maka maklumat yang kita nak sampai kan pon mudah dan tepat..nanti bila orang salah tafsir...mula lah mengamuk..kan?? pikir2 kan lah...:))

p/s:-sayew tak nurk titow ag...mata tak nantok arrrr..:p

~ mr.Johnny's ~

Assalamualaikum....dah kul 2 pagi nie..mata tak ngantok..tapi perut dah berkarok nie..maka dgn ini saya akan menceritakan.tentanggggg.....iyer..pasal makan..hahaha.....

aku mmg suka makan..sebab tu lah..aku nie kurang kurus..lalala...aku bukan gemuk..tapi gebu...dan yang paling utama, aku mmg tak suka diet...iyer lah..rugi diet diet nie..bazir makanan...kan?? hahaha....

beberapa minggu yang lalu..huhu..aku g makan..ngn encik.BF dan juga kawan kepada encik.BF...makan kat ner?? mesti lah kat Johnny's..ape yg best nye pasal restoren nie?? haaa..meh sini aku bitaw...

sape yang suka makan steambot suka lah kedai ni...aku ni jenis tak kisah..makan pape pon aku bedal..asal kan halal dan tak der kaitan dengan susu atau pun keju..aku tak suka keju a.k.a cheese...aku kan orang melayu..makan belacan jer..huhuhu..*gelak mtk penampor...

sebelum aku promote ag pasal restoren nie..korang tgk lah gambar2 yang sempat diambil...(bukan aku yang amek pon)..

ini ialah ain...
kawan kepada encik.BF...
comey kan??
suka tgk mata die...
besoooo.....punyer.....:))

yg ini ialah Wan a.k.a tukang amek gambar..
hehehe..
lebih mudah, BF kepada ain....

ini ialah aku a.k.a Limah yang Superstar..hahaha..
bukan aku cakap..
Wan yg cakap tau..jgn jeles
*lempang laju2...:))



sape yang tak penah makan johnny's ag..pegi lah...anda tak akan menyesal...pencuci mulut semua sedap..ermmmm...mungkin sebab aku suka...so semua bende sedap..hahaha...

kami pergi makan dekat JUSCO AU2, Setiawangsa....aku kecewa sgt pergi tyme nie..sebab AF9 dah abih...aku nak tgk hazama....HAZAMAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!! KAWWWWWWWTIMMMMMMM!!!


*taknak taip dah..teringat kat hazama..kecewa tak dapat jumpe die..korang jgn lupe pergi johnny's tau...

p/s:- CINTA TERAGUNG...:))

~ sakit sikit jer...nak canteek kan??? ~

Assalamualaikum...malam ni terasa nak share sesuatu dgn korang..walaupon tak sehebat mana, tak kira nak share gak!! hehe..mana lah tau kot- kot serasi ke dengan korang...

ok...aku ni nak kate ade masalah kulit muka, mmg pon...biasa lah..jerawat..*jerawat gatal*..:))
ade lah sesetengah orang suruh aku guna kan kulit kayu manis.....tumbuk samapai jadi serbuk, kemudian letak sikit air dan sapu kan di tempat berjerawat..insyaAllah jerawat akan insaf nak tumbuh lagi....errrmm..agak berkesan..memang lah jerawat insaf nak tumbuh, pedih giler weeiii...!!!!!!






mula- mula aku pakai kulit kayu manis nie, muka agak ok lah..kurang sikit jerawat..tapi lama-lama..muka naik gatal-gatal..mungkin sebab tak tahan kepanasan kulit kayu manis tu kot...errmmm..sedih sgt..nak keluar rumah pon malu..rasa nak pakai topeng pooh jer bile keluar..muka jadi merah- merah....*mangsa mengalami kemerahan di muka selama seminggu....

dah kata nama pon perempuan..macam2 bende aku beli untuk baik kan kulit muka nie...aku pon guna kan.....


 iyer..ini lah bende yang aku guna..senang jer..tepek kan je dekat kulit yang gatal2 tu..bukan tuk gatal2 jer...untuk jerawat pon boleh....Alhamdullilah...merah2 di muka semakin berkurangan dan beransur pulih...

di malam hari plak, aku pakai..taaadddaaaa.....


di malam hari aku tepek kan bedak sejuk ni dekat muka...tapi tak lah pakai bedak sejuk mcm kat atas nie..aku beli bedak sejuk yg berharga rm5 jer...bedak sejuk yang aku guna ni serasi lah dengan muka aku...jerawat malu-malu meow jer nak tumbuh...hahaha...

dulu aku ni sengal...pakai pencuci muka nak ikot jenama..tak kisah serasi dgn muka ke tak..asalkan aku rasa jenama tu kuwa kat tv, tu lah yang aku beli..mcm2 pencuci muka dah aku pakai....papaya lah....watermelon lah...mcm2 lah...last2..aku setia pada yang satu....


sekarang ni aku pakai pencuci muka safi...krim muka safi gak..Alhamdulillah..muka semakin putih dan jerawat pon kurang lah wujud kat muka nie.hahaha....


ini lah hasil nyer...tak canteeekk??? dushh..dushh..kat muka..:))
SELAMAT MENCUBA...

p/s:- pakai satu sabun untuk satu tubuh badan...:))

Tuesday, July 19, 2011

~ ape nie??? nak korek- korek...rahsia plak ~

Assalamualaikum....
dah dua hari tak update blog...dan dua hari gak aku tak makan nasi..hahaha..bukan nak diet..cume tak de selera..tapi tak makan nasi jer..bende lain semua aku bedal...:))

ish..korang suka ke orang amek tau pasal korang..ermm...kata yg lebih mudah..'korek rahsia'....
eeee......bukan ape...kadang2 kita rase someone nie baik sgt dgn kita..rupa-pura nya ade udang disebalik batu...oooo..nak tau rahsia kita yer...*dush..dush...tumbuk muka orang macam nie....:))

setiap orang ader rahsia nya tersendiri..so tak payah lah kita sibuk2 nak tau hal orang lain...bak kata orang, jangan sibuk jaga tepi kain orang..sepender awak yang koyak tu pon tak bertukar lagi...hahaha...*pepatah men tibai jer....

p/s:- beli kain mahal..nanti payah lah nak koyak...:))

Saturday, July 16, 2011

~ ni lah natijahnya bila SMS tyme masak ~

Assalamualaikum...sejak cuti sem ni...aku duk umah..membeso kan badan..
ibu bising gak...suh belajo masak..
dengan alasan yang tak masuk akal...
aku jawab...
'kak ngah tak nak kawin ag'
hahaha....*tak de kene mengena kan??
cubit pipi kang...huhuhu...

tapi ada tyme aku gatal gak nak masak..
ibu pon lepas kan lah bab2 masak ni kat anak dara die yang pemalas nie..hahaha..

tgk gambar kat bawah...
aku masak ayam masak kicap..
ermmm..nampak macam sedap...

cuba korang letak jari kat peha ayam tu, cuba rasa..
hahahahaha...
nama jer ayam masak kicap..
tapi rasa macam ayam masak merah....
*aku cakap macam ek?? bukan macam lagi wei...mmg rasa ayam masak merah...(malas nk tekan backspace).hehehe.....

tyme masak rasa bangga giler...berjaya gak aku masak walaupun lauk tak seberapa..
tapi bila dah siap..aku rasa...
aku gelak sendiri..

tu lah NATIJAHnya...bila tgh masak, aku SMS..
dah lah hp smp dua...
kalau hp der 3??? mau jadi ayam rentung tau!!!

ape ibu kate???
'bertuah punya budak!!!"


luaran=ayam masak kicap
rasa=ayam masak merah
terlebih sos sudah...
hahaha.....

p/s:- nak try masak roti tapi rasa nasi goreng......;))

~ sudikah awak berkahwin dengan saya?? ~

APA???????????????
eh..eh...punya lah terkejut sampai tak sempat nak bagi salam...Assalamualaikum..
tarik nafas..lepas......tarik nafas....lepas...

tajuk entri memang ala2 nak mtk lempang laju2..haha...nak bikin gempak lah konon...tak menjadi k...kan???ok.teros ke misi yang hendak aku share kan dengan pembaca...ade seorang mamat nie tegur aku kat chat fb...terkenal dengn sifat peramah aku ni, aku pon balas..*dush..dush..perasan peramah..hahaha...

tiba-tiba dia...dia...dia...ermm....tgk lah sendiri....

 
mula-mula dia puji dulu...hehe..aku pon kembang lah kejap..maklumlah..kene puji cantek...tibe-tibe nak kahwin ngan aku plak..ehhh?? betol ke dengan aku?? ke dgn orang lain..hehehe...

pas jer die kata macam tu aku teros lag log out dari fb..bukan sebab aku nak lari dari die...tapi sebab ibu panggil....suh aku masak ayam..lalala...*sape kate aku tak pndai masak?? babab kang......:p

malam, aku on fb balik...dapat msg nie.....bawah nie.....:))

hehehe...rupa nye die baru tgk kat fb aku yang ade in relationship....so aku jgn nak perasan sgt yang ade orang nak kawin dgn aku ek..*pesanan tuk diri sendiri..hehehe....

p/s:- tunggu putera kayangan dtg meminang...adddooooo????

~ entri hidung KEMBANG ~

Assalamualaikum....ini series, tyme aku taip entri nie..hidung aku mmg sedang kembang kuncup..kembang kuncup..selain daripada sebab bedak sejuk yang menerpa masuk ke lubang hidung aku nie..ade sebab lain yang wat hidung aku kembang...aku taip ape tadi?? bedak sejuk kan?? yelah...tak kan badak sejuk plak...:))

memang hidung aku kembang?? tak cukup kembang ker?? hehehe...biadap nie...hidung aku bukan kembang..cume kurang mancung kay...diulang..kurang mancung...huhuhu....

bukan saja2 aku nak kembang kan hidung aku...tapi ada sebab...nak tau.....tengok gambar bawah nie...lalalalala....*hidung yang masih kembang....


hahahaha....tak jeles kan?? ini bukan direka..tapi betol2 kejadian....*cute ker?tak lah..bese2 jer....ayat gedik..rase nak tembak kat pipi jer..hahaha..

ape2 pon, terima kasih kepada gerangan yang memuji aku cute....tak kisah lah korang setuju dgn die atau tak..yang pasti malam nie hidung aku kembang dgn pujian die...korang?? adooo??? :))

p/s:- kembang kuncup kembang kuncup......:))

Friday, July 15, 2011

~ lagi U peluh, lagi I suka tau ~

Assalamualaikum....rambut adalah mahkota wanita..ok..aku dah stat nak wat iklan syampu plak..huhu...kita dah biasa sgt dengan ayat tu kan? yelah, perempuan kan...mana yang tak nak rambut cantek...dan tak semestinya perempuan yang berambut lurus jer cantek tau...ade gak perempuan yang rambut kerinting cantek..kan?? semua tu pemberian Allah SWT.....:))

ape yang aku nak share dengan korang pagi ni?? mengenai syampu...korang nak tau, lau tak nak tau pon aku nak bitaw gak..aku ni jenis yang suka tgk rambut perempuan....bila aku tengok rambut dorang..panjang, terurus..dengan serta merta aku akan label kan perempuan tu cantek...entah..dari dulu lagi macam tu...

sebab tu lah aku cukup menjaga rambut aku..walau pon rambut aku tak lah lawa mane..so and so lah..huhu...
yelah, orang biasa kan..mana ade wit nak g salun selalu...kering kan rambut pon duk depan kipas jer...huhuhu..

syampu ape yang aku guna...haaa..tgk gambar bawah ni....

syampu ni lah aku guna...korang harus cuba syampu ni tau...sebab????

  • bau wangi...hehehe....
  • lepas pakai, rambut kita senang disikat...walaupun rambut tengah basah...
  • LAGI PELUH, LAGI WANGI.....
tak caya?? betol wei...cuba lah...bila korang pakai syampu nie, bila kepala korang berpeluh bau wangi tu akan naik...bukan naik angin..tapi akan bau lebih kuat...sehingga orang yang dekat dengan korang akan tegur..ermmmm...wangi nyer...percaya lah...aku penah mengalaminya...:p

Herbal Essences ni byk lagi syampu..tapi aku suka yang kat atas tu...selain dari pengaruh iklan KELAPA dan ORKID, syampu ni memang sesuai untuk gurl yang free hair...tak payah lah risau rambut kita berbau bila keluar dating siang sampai malam...

ni lah koleksi syampu Herbal Essences yang ade...dan aku?? aku pernah guna semua...
syampu ni agak mahal ckit...syampu RM16.99 dan conditioner RM16.99 gak...jadi, bila syampu ni turun harga..memg aku borong berhabis - habisan...sebab tu lah kat bilik aku banyak stok syampu nie...:))

p/s:- teringat rumet tyme kat UiTM dulu...smp sekarang guna syampu nie....terpengaruh dgn bau KELAPA ORKID yang dtg dari kepala aku :))

~ emok digelar SIFU..eeee...tolonglah !!! ~

Assalamualaikum....chop chop..nak wish hepi besday kat kawan kepada BF aku..lebih dikenali sebagai AIN ABOTE...HEPI BESDAY AIN yang GEBU...semoga pjg umur dan dimurah kan rezeki....

malam besday ain tu, aku dan besday gurl ni ade lah komen2 kat pesebuk..nak hilang kan busan..selain tu, pesebuk kan aktiviti wajib..lau tak wat rase tak leh nak makan...*poyo ko yer..sebelum ni laptop ko masuk virus, sebulan lebih ko tak on9, boleh plak...(kate2 tuk diri sendiri)

pada mlm tersebut aku sgt berbgga tgk gambar profile ain..mane taknyer, die dah pandai pakai pashmina tau!!! b4 ni die ade tny aku mcm ne aku pakai shawl, tapi aku tak sempat nak ajor...huhuhu..

walaupun tak sempat nak ajar..ain gelar kan aku SIFU !!! series...tak caya...tggu jap..nak tunjuk kan bukti, dalam kurungan, nak bangga plus kembang2kan hidung...hahaha...


ish..ish...dah lah kate aku sifu..kate aku cantek ag...kombinasi yang dicari2 oleh seorang wanita..*mintak lempang laju-laju...:))

p/s:- tak jemu-jemu tgk video tutorial pakai shawl...

Thursday, July 14, 2011

~ eh??? perut buncit...cover lah ckit!!! ~

Assalamulaikum...entri pagi-pagi buta ni aku nak story mori kat pembaca semua pasal perut yang buncit....eeee...saper yang suka perut buncit...tambah lagi perempuan..kan?? kalau boleh semua nak perut nampak slim jer..pakai baju pape pon nampak ok dan cantek......ishh...aku dah mula cakap macam pakar permakanan nie..hahaha.....


aku pon mengalami masalah yang sama....mungkin kerana tabiat aku yang suka makan bersulam kan air..membuat kan perut jadi macam ni kot...tu lah..kata orang tu tak mau dengar...ok...ade pembaca dah busan ker?? kalau ade..pegi dapur kejap...amek epal hijau..makan...:))


tapi...kadang-kadang aku berasa pelik dan heran bila ade jer insan- insan yang jumpe aku..dan tegur perut aku begitu kempis lagi..apakah rahsia nya??? luaran nya aku hny tersenyum bangga..namun dalam hati aku jer yang tau...*korang tau tak betapa seksa nya aku tahan nafas nie?? hahaha....


sebagai perempuan..aku pon mengambil tindakan bagi mengempiskan perut..nama nak g jogging atau senaman..errmmm...memang harapanlah...malas sangat...tapi bila badan naik, pandai plak merungut..huhuhu...


jalan penyelesaiannya???tttaaaaaadddaaaaaa..................



iyer...ini lah bende yang byk membantu aku dalam proses mengempis kan perut..harga pon tak lah mahal sgt...sebelum keluar dating..huhuhu..pakai lah dulu..tapi jgn tanya kenapa lah kalau pasangan anda tanya "ish, ape bau minyak angin nie??"..:))


sebelum tido pon boleh lah sapu dekat perut....ape rasa nyer?? memang panas...maklumlah..extra hot!!!!
tapi nak cantik kan?? tahan lah sikit.....SELAMAT MENCUBA!!!!


ni lah hasil nyer...ni kompom tak tahan nafas...
hahahahaha.....
CUBA tau!!!!

Tuesday, July 12, 2011

~ kenduri kahwin merangkap reunion ~

Assalamualaikum..sedang menonton tv dengan angin yang bukan sepoi2 bahasa dah ni..angin yang tak tau bahasa..kuat giler angin nie..lau der gurl yang pakai skirt, mau terselak kain dorang..:))

aku tau entri yang nak aku story mori kat kowg nie dah basi..tapi tak kira, nak share gak ngan kowg..hehehe...sejak aku cuti sem nie..aku byk abih kan masa kat rumah..teman ibu, ayah dan abang.....

tak lah selalu sgt turun kl, bese lah..nak tgk wayang, kat kuala selangor ni pon dah der wayang....*cehh...cehh...aku nak berlagak ckit..lalala...

pendek kan cite, aku g ke kajang dan gombak..kawan2 tyme belajar kat poli dulu nak kahwin...best kan?? tgk kad kawin dowg..aku plak yang teruja..takpelah..jodoh mereka dah smp...*nak sedap kan ati..hehehe...
tapi aku mmg tak sabar nak pergi kenduri kawin nie...mesti lah..nak tgk kawan2 aku naik pelamin n leh jumpe member2 lama aku....last jumpe pon ntah tahun bile ntah....dah der peluang jumpe..memang takkn di lepas kan.....

asek bebel2 je aku nie..korg tgk lah pic's yang aku letak kat bawah nie ek...KENDURI KAHWIN a.k.a REUNION...


ni lah member2 rapat aku tyme wat dip dulu..
laki baju biru tu???
tu bukan kay...:))

amek aura dari penganting..:))
TAHNIAH pika...

ok...suka sgt2 pic nie..
cukup korum!!!!

kapel baju biru tu pon nak jugak!!!!
amek aura wei..
hehehe....

who next???
yg pakai jenas tu terkecuali kay...
org ngandung tak termasuk..
hehehe....

Selamat Pengantin Baru
Pika & Suami...

nape pic nie nampak mcm himpit2??
sebab kitaorg sibuk duk depan kipas..
panas...hehehe....
smp marah lah abg cameraman....

Ina & Suami..
TAHNIAH!!!

tgh gosip2...
bese lah bila dah jumpe..
:))

nak makan..tp nmpk kamera teros senyap....
pantang!!!

macam dah berjanji plak..
pakai baju kosong..
LURVE U !!!
nota rindu :- best sgt2 dapat tgk kawan2 kawin..aku bile lagi??? chhaiit....usah ditanya soklan itu...sensitip..lalala....


TQ SUDI BACA
LURVE, EMOK :))

Sunday, July 10, 2011

~ nampak sangat dah lama tak bukak blog ~

Assalamualaikum....pagi ni aku mmg saje tak nak tydo..nak blog walking...hehe...mengisi masa terluang...tibe-tibe aku teringat contest yang aku masuk tyme aku kat uitm sem lepas....tak der lah mengharap nak menang..tibe- tibe jer tringat...so aku pon pegi lah kat blog MUNI yg wat contest KISAH PALING MENYAYAT HATI....

walaupon aku tak menang..tak sangka kisah aku dapat top 5....alhamdulillah..tu pon dah cukup...maknanye kisah aku berjaya menyayat hati MUNI...;))

nmpak sgt dah lama tak berblogging...smp bende tu pon tak tau..padahal contest tu tutup 1 jun...sekarang dah bape haribulan...ape punye slow lah aku nie...lalala.....


kisah aku dapat no 2...hepi rasa nya bila dapat berkongsi kisah dengan kawan-kawan....

nota gedik:- nak masuk contest lagi lah!!!!

TQ SUDI BACA
LURVE, EMOK :))

~ aku dan mata palsu ~

Assalamualaikum....dulu aku suka tgk gurl2 pakai lens...yelah...nmpk sweet sgt..mata beso jer..aku pon berangan nak pakai..tapi tak berani....yelah..tak cuba lagi kan..so skg nie..jeng..jeng..jeng...aku dah pakai lens!!!!! hahaha..tyme gedik dah dtg..jadi macam tu lah.....buang tebiat..lalalalala....

so malas nak ckp banyak...ni lah gambar aku tyme berlens...lens kaler grey..jgn gelak..:))


tu lah 1st lens yg aku pakai....pastu rase macam comel plak bile aku pakai lens...:))...
perasan sudah!!! so, aku pon gatal2 tangan, dengan duit yang mencukupi..g lah beli lens lagi....teros beli 2 pasang..kaler hazel dgn black...eee...suke sgt tau!!!...

bila pakai lens nie..rasa mata aku beso skit..so tak der lah owg kate mata aku sepet n macam mualaf...huhuhu..dan yang paling penting..bila encik BF marah2 jer..dengan pantas aku jegil kan mata aku beso- beso..malang nyer die akan kate...'tak takut pon'..chhaiittt...penat jer urat2 mata aku nie bergerak....:))


ni lah rupe nyer aku pakai lens kaler hazel....mata nak terbuntang jer..hahaha....
harapan lepas nie..nak kumpul lens ag lah..tapi tak mau lah kaler pelik2..nt orang takut nak jumpe aku...kaler-kaler yang ala2 natural leh lah...kan????

cuit-cuit:-

  • ibu panggil selalu kate aku 'bermata palsu'
  • ibu juga selalu kate ' kak ngah ni..asal nak keluar jer nangis...asal nak keluar jer nangis'...mana tak nyer...kadang2 pakai lens nie ok...kene tyme die nak meragam..abih merah- merah mata aku...huhuhu...
  • ibu selalu gak kate ' ibu pon nek sedih bile kak ngah pakai lens..berair bijik mata'..
  • ni aku yg kate...'ibu sgt prihatin !!!' 

TQ SUDI BACA...
LURVE, EMOK :))

~ bersawang dah blog aku nie ~

Assalamualaikum....RINDU !!!! eh...pompuan nie..tibe2 menjerit rindu plak..apehal ko nie?? hehehe...
maklumlah..nak lepas kan tekanan..setelah sekian lama tak berblogging nie.....
laptop dimasuki virus tanpa belas kasihan..dengan bangga nyer kene anta masuk wad..tu dah merana sebulan lebih tak on9...hehehe....

bile laptop aku dah kuwa wad, ape lagi..teros lah aku on9..tapi macam bengong kejap..tak tau nak wat ape..hahaha..masa tak de, mencari- cari..bila dah ader..tak reti plak..ermm..tak faham aku...

fffuuuhhh..bersawang dah blog, facebook ngan email aku nie..haha...jenuh aku nak bersih kan...bila bace entry2 blogger lain, rase best jer...n rase ketinggalan pon ader...aku pon baca lah entry mereka yang lepas- lepas tu..nak wat cam ner...dah nasib badan...:((

sekarang ni proses nak bersih kan sawang..tak leh wat teros..nanti tak tydo aku..pelan- pelan kayuh kay..hehehe....

TQ SUDI BACA
LURVE, EMOK :))