Followers

Monday, January 12, 2015

Kisah AMMZ Bernikah...121214




Alhamdullillah...hari ni 120115 genap sebulan aku menjadi isteri kepada RASTAFONEZ...tarikh 121214 sengaja aku pilih sebagai tarikh nikah kami sebab sama dengan ulang tahun ke-2 anak buah sulung aku, Muhammad Daniyal Mohd Shoffee. Senang nak ingat...hihi...

Kisah di hari pernikahan?aku rasa semua orang akan mengharapkan benda yang sama...berharap agar majlis yang dirancang berjalan dengan lancar...walaupun mungkin tidak sesempurna yang diharap dan diimpikan...tapi bila da selesai rasa legaaaaaaaaa sangat...yelahhh...tak semua benda sempurna...kita hanya merancang tapi Dia yang menentukan...

Aku?aku pon ada pengalaman...cuma aku rasa tak perlu lah ia diungkit...sebab segalanya telah berlalu dan aku kini dh pon bergelar isteri...hikhik...korang perasan tak ayat aku macam skema?ke ayat seorang isteri memang macam tu?hihi....

Aku bernikah pada 5.30pm di Masjid Sultan Ibrahim Kuala Selangor...sementara nak tunggu diijabkabulkan...sebelah pagi aku cuma "tolong" ibu dan ibu along (makcik) aku di dapur...korang faham kan maksud "tolong" tu?hihi...aku diingatkan supaya jangan main air sangat sebab takot inai cepat hilang..maka aku ambil keputusan untuk "tolong" TENGOK jer...hahaha...ALASAN!!!!!

Pada sebelah pagi tu...sedara mara sebelah ayah dan ibu mula sampai kat rumah...aku semakin neves bila orang makin ramai...tapi rileks lagi sebab tengok jam macam "ermmm...lambat lagi nak nikah" :)

Dalam kul 11 pagi...photographer dan videographer ES STUDIO KL sampai rumah...dorang nak shoot baju nikah...ohh nooo...malu nyer nak tunjuk baju nikah...sebab macam saiz gergasa...hahahahaha..dorang shoot dekat padang depan umah aku tu jer...padang hidup segan mati tak mahu...hahaha...tapi kalau da nama profesional...campak la kat celah mana pon...hasil tetap terbaik kan?yup...ES STUDIO KL orang yang sama tyme aku buat PRE WEDDING...tapi untuk nikah dan  bersanding ni Faisal bawak kawan dia,Abang Wan...

ni lah Abg Wan..
tyme ni 1st tyme aku jumpa die..
tapi biasa lah..ramah terlebih..:)

Dan Faisal...menjalankan tugas sebagai videographer..
tak sabar nak tengok hasil oiii....

Biar mereka lakukan kerja mereka..
sebab aku yakin hasil nya pasti THOORRR BAIKKKK... :)

Pukul 3 pm aku mula bersolek...aku masih gunakan servis ASTANA ANDAMAN...sama tyme aku bertunang dulu...sebab puas hati dengan solekan Kak Suzana...mekap natural...tak cukur bulu kening...simple but nice...haaaaa....giteewww...hihi...

Haaaa...kan kan kan...aku da cakap..
aku suka mekap Kak Suzana..
simple jer...dan yang pasti tetap nampak itu adalah aku..
setengah mekap...kadang-kadang boleh ubah muka kita..
Alhamdulillah...aku PUAS HATI dengan servis
ASTANA ANDAMAN


"Aku terima nikah Mahirah Binti Zakaria dengan mas kahwinnya 300 ringgit tunai"....sah?sahhhh...sah?sahhh....Alhamdulillahhhh...

Itulah ayat- ayat keramat yang aku dengar pada petang tu...Alhamdulillah aku sah bergelar isteri kepada Alif Mustapha dengan sekali lafaz berwalikan ayahku, Zakaria Daud.

Perasaan??macam tak caya...aku siap tanya pengapit aku...dah ek?dah ek?hahaha...dah la weiiii...dah berlaki dah aku...hihi...taleh pikir diri sendiri da sekarangg ni...kene pikir hal suami jugak...

yeahhh...ni lah pengapit aku...
tq Kak Yan sebab sudi mengepit iera...hihi..
KakYan masih single ok..wink wink... :)
Alhamdulillah...semua berjalan lancar...ok ok ok...aku tak bebel dah...aku kongsi gambar gambar tyme aku nikah ek...tapi dari Oppo aku la...gambar dari Es Studio belom dapat...selamat menjamu mata.. hihi.. :)


tq Shuti dan Mak Lang sekeluarga...
sudi datang majlis iera... :)
tq Ainul Mardhiah...
ade gak wakil PSIS..hihi..

NYAWA :)
ni lah baju nikah yang aku beli siap kat Jalan TAR tu...
beli siap lelaki dan perempuan..
senang kan?
entri DI SINI


ALHAMDULILLAH..
MZ kini sudah bergelar isteri AM..

Sunday, January 11, 2015

Kisah AMMZ Berinai...Inai Merah Ke Hitam?


Hari ni 110115...genap sebulan dari hari aku berinai (111214)...sengaja aku buat entri ni sebulan selepas...konon-konon genap sebulan laaaa...arrghhh...poyo tak abih abih minah ni...hahaha...

Untuk berinai aku gunakan khidmat Henna Noor Collection...Kak Noor ni aku kenal sejak dari kakak aku berinai dua tahun lepas lagi...lepas tu aku selalu la skodeng facebok, instagram dan blog die...ramai gak artis artis yang berinai dengan die...

Harga pakej bermula daripada rm120 untuk tangan dan kaki...selain tu harga pakej berubah ikot design yang kita nak...

Untuk majlis aku...aku pilih design yang simple jer...ermmm...sebenarnyer aku tak suka berinai sangat...rasa  macam pelik ada bende kat jari...hihi...tapi tapelah...bila lagi nak berinai kan?

Selain pakej berinai...aku minta pakej photography sekali dengan Kak Noor...yelah...alang alang da ade kan...aku amek tros...boleh gak abadikan saat saat sewaktu berinai...tak lah gah macam malam berinai orang ada-ada...tapi boleeeehhh laaaaa...untuk tatapan hari tua...

Tanak cite panjang...aku nak kongsi dengan korang gambar tyme aku berinai tu....hihi...malu la...cam tak sangka da jadi isteri orang..haha... *sepak muka laju laju*

serius...hasil kerja Kak Noor ni sangat halus ok..
aku suka.. :)

Ni la Kak Noor..
tq so much Kak Noor...

pilihan aku..untuk majlis belah perempuan..
belah lelaki nak buat design lain...
hikhik...

Konfem PUAS HATI!!!
ok...kisah masa aku berinai...sebelum Kak Noor balik...dia ada pesan kat aku...selepas 30 minit, tanggalkan inai...tak payah guna sabun, guna air jer...lebih kurang pukul 12.50 pm kene tanggal kan...aku pon angguk tanda faham..hihi...

da pukul 12.50pm....aku macam malas nak bangun tanggal kan inai, aku lepak lagi depan tv, konon konon nak tunggu pukul 1 pm la...da pukul 1pm, aku nak pegi tanggalkan inai, pakcik aku plak cakap...tak payah tanggal kan..tunggu inai betul betul kering baru pegi basuh...

ok lah..pakcik punya pasal...aku ikot je la...nek patah pinggang aku duk atas kerusi..aku pon nak keluar berjalan...gigih pakcik aku susun surat khabar lama, sebagai laluan aku berjalan...tak la lantai umah berinai nanti...hihi...tunggu punya tunggu punya tunggu...aku tanggal kan inai pukul 1.30 pm..

nak tau hasil nye?? tgk bawah...

memang TERBAIK!!!!
bila tengok tangan dan kaki aku tyme tu...aku risau gak..sebab kaler gelap betol...tapi lama-lama akan jadi merah...hihi...kenangan...kenangan...bila lepak sama-sama ngan family,cerita balik pasal majlis aku, kisah ni tak pernah lupa... :)